Kaupallinen yhteistyö: Apetit

 

Pakasteherne on pop! Heti tuoreeltaan pakastettu kotimainen herne saa ruoan maistumaan kesältä keskellä pakkasiakin. Herne on Satokausikalenterin jengin ehdoton suosikki pakastekasviksista ja vähintään pussillinen pitääkin aina löytyä pakastimesta.

Suloisen vihreä hernehummus sopii moneen

Hernehummus on kauniin vihreä versio alkujaan libanonilaisesta kikhernetahnasta. Kotimaisesta herneestä valmistettuna hummuksesta tulee todellista lähiruokaa. Hernehummus on mainiota naposteltavaa ruissipsien tai juurestikkujen kanssa, se maistuu ihanalta leivän päälle levitettynä ja se toimii myös pastan kanssa tarjoiltuna tai salaattiin sekoitettuna. Kokeile hernehummusta myös Apetit Punajuuripyöryköiden kera pitaleivän välissä.

Herneen Satokausi jatkuu pakastimessa

Herneet pakastetaan lähes suoraan pellosta, vain kahden tunnin sisällä niiden puinnista ja siksi hernepellot sijaitsevatkin lähellä Apetitin Säkylän pakastetehdasta. Herneen ravintoaineet kestävät hyvin pakastuksen, samoin kuin maku ja rakennekin, joten pakastehernettä kannattaa ehdottomasti suosia! Tuo pieni vihreä pallero on mitä mainioin K- ja C-vitamiinin lähde ja lisäksi siinä on runsaasti kuitua ja paljon proteiinia.

Pakasteherneet sopivan monenlaisiin ruokiin. Niistä syntyy ihanan keväinen hernesosekeitto, ne maistuvat mahtavilta munakkaan ja piirakoiden joukossa ja lisäksi ne sopivat hyvin erilaisiin pastoihin, salaatteihin ja riisiruokiin. Ja tietenkin ne ovat ihania ihan vain sellaisenaan lisukkeena, vaikkapa voinokareen ja sitruunamehutilkan kanssa tarjoiltuna.

Apetit on toiminut kasvisten viljelyn ja jalostamisen parissa yli 60 vuotta ja yritys on johtava suomalainen vihannes- ja ruokapakasteiden valmistaja. Raaka-aineiden kotimaisuusaste on korkea ja laatukriteerit tarkkaan määriteltyjä. Kotimaiset raaka-aineet, kuten herne, ostetaan sopimusviljelijöiltä, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan Apetit Vastuuviljelyn periaatteita. Sen tavoitteena on ympäristövaikutusten vähentäminen ja kestävän kehityksen mukainen viljeleminen. Myös luomuviljelyä tutkitaan ja kehitetään, ja Apetitilla onkin muun muassa hernettä luomupakasteena!

hernehummus

Hernehummus

 

  • 200 g Apetit Kotimaisia Herneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl tahinia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä

 

tarjoiluun:

  • ruissipsejä

 

Sulata herneet. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se veitsellä. Hienonna myös persilja.

Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen (säästä muutama herne ja vähän auringonkukansiemeniä koristeeksi) ja surauttele sileähköksi hummukseksi. Voit lisätä hieman vettä, jos hummus on makuusi liian paksua. Tarkista maku.

Lusikoi hernehummus tarjoiluvadille ja koristele lorauksella oliiviöljyä sekä muutamalla herneellä ja auringonkukansiemenillä. Tarjoile ruissipsien kanssa.

hernehummus

Apetitin uusituilta verkkosivuilta löydät runsaasti herkullisia reseptejä ja vinkkejä kasvisten lisäämiseen ruokavaliossasi. Seuraa Apetitia myös Facebookissa ja Instagramissa!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.