Kaupallinen yhteistyö: Taika – true natural magic

 

Tänä syksynä sukellamme kuusikoihin, mäntykankaille ja lehtoihin yhdessä uuden suomalaisen Taika-luonnonkosmetiikkamerkin kanssa! Tutkimme kokonaisvaltaista hyvinvointia metsästä käsin vastuullisuuden ja ekologisuuden näkökulmista, jaamme vinkit metsäretkille ja muistutamme mieliin metsän monipuolisen arvon. Lähde sinäkin mukaan!

 Uutta suomalaista luonnonkosmetiikkaa

Taika-tuotteet saavat puhtaan voimansa luonnon ainesosista, jotka tekevät tutkitusti hyvää iholle. Tuotesarja sisältää kaiken mitä arjessa tarvitset ihon puhdistukseen sekä kosteutukseen ilman keinotekoisia lisäaineita. 

Vantaan Piispankylässä valmistetut vegaaniset tuotteet ovat saaneet Ecocertin myöntämän Cosmos Natural -sertifikaatin, joka standardisoi luonnonkosmetiikan valmistukseen ja raaka-aineisiin liittyviä tekijöitä:  Tuotteiden raaka-aineiden on oltava peräisin uusiutuvista luonnonvaroista, tuotteet eivät sisällä geeniteknisesti muunneltuja ainesosia  ja pakkausten on oltava biohajoavia tai kierrätettäviä. Luonnosta peräisin olevia ainesosia on oltava vähintään 95 % sertifikaatin saamiseksi, Taikan tuotteissa luonnollista alkuperää on 98 % raaka-aineista.

Taikan kosteuttavat tuotteet kasvoille hellivät ihoa samaan tapaan kuin metsä hellii mieltä, puhtaan pehmeästi ja luonnollisesti. Suomalainen koivunmahla on päivä- ja yövoiteiden sekä silmänympärysvoiteen voima-aineena. Luonnon oma kosteuttaja myös rauhoittaa ihoa tehokkaasti. 

Taika-tuotteet ovat saatavilla kaikista hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista sekä tavarataloista. Verkossa tuotteita myy Natural Goods Company.

 

Mieli rauhoittuu metsässä

Oletko ikinä ollut hieman ylikierroksilla ja stressaantunut ja mennyt metsään? Monille metsään astuminen tarjoaa sellaista taianomaista rauhaa, jota ei rahalla voi ostaa. 

Metsän hiljainen kokemusmaailma täyttää kaikki aistit lempeästi antaen kiireiden, huolien ja to do -listojen unohtua hetkeksi. Metsässä oleskelun tarjoamaa rauhoittumisen kokemusta voi verrata mindfulnessiin, joka auttaa keskittämään huomion nykyhetkeen, olipa mielen päällä myrskyä tai tyyntä.

Metsässä on syytä vierailla silloinkin, kun suurempaa stressiä ei ole. Luonnossa liikkuminen rentouttaa, rauhoittaa ja inspiroi. 

Vierailu metsässä tarjoaa kaivattua vastapainoa arjen jatkuvalle tietotulvalle ja auttaa lataamaan akkuja. Ulkoilu luonnon äärellä virkistää ja tuo puhtia päivään, mutta myös auttaa saamaan illalla unen päästä kiinni. 

Metsässä on tilaa liikkua

Metsän mahdollisuudet eivät rajoitu mielen huoltoon, se on myös loistava paikka liikunnalle. Vaihtelevassa maastossa kävely tai juokseminen tuo monipuolisuutta liikuntaan ja samalla kaikki aistit saavat nauttia metsän tunnelmasta.

Lenkkeilyn lisäksi metsissä suunnistetaan, geokätköillään, retkeillään, joogataan, talvella hiihdetään ja lasketaan pulkkamäkeä. Minkä tahansa aktiviteetin vieminen luontoon kannattaa, sillä pelkkä luonnossa oleskelu lisää tutkitusti hyvivointia. 

Marjastaminen, sienestäminen ja hortoilu eli villiyrttien kerääminen ovat metsänautiskelijan ykköshyötyliikuntaa, kunnon kohottamisen lisäksi mukaan kertyy herkullisia kotiinviemisiä. 

 

Metsä on auki kaikille

Metsää voisi kutsua suomalaisen sielun kodiksi, syystäkin. On vaikea keksiä toista samalla tavalla rauhoittavaa, voimaannuttavaa ja virikkeitä tarjoavaa ympäristöä. 

Metsä ei vaadi mitään, sinne voi mennä vain olemaan ja lyhytkin aika luonnossa tekee hyvää. Ei ole oikeita tai vääriä tapoja nauttia luonnosta, kunhan muistamme kunnioittaa ympäristöämme ja jokamiehenoikeuksia. Lähde siis rohkeasti metsäpoluille ja löydä oma tapasi nauttia metsästä! 

Muista metsä ja luonto myös arjen valinnoissa. Emme ole ympäristöstämme irrallisia, vaan luonnon hyvinvointi peilautuu myös meihin. Onneksi voimme tehdä kuluttajina yhä enemmän sellaisia valintoja, jotka tukevat oman hyvinvointimme lisäksi luonnon hyvinvointia. Metsä tekee meille hyvää, tehdään siis takaisin.

 

Seuraavalla kerralla esittelyssä Suomen metsätyypit. Tiedätkö sinä jo mitä ne ovat? Tänä syksynä lähdemme myös Taikan kanssa metsäretkelle ja pureudumme syvemmälle kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevien arjen valintojen pariin.

 

Nappaa lumoava uutuus seurantaan Instagramissa sekä Facebookissa

Pysy mukana metsäpoluilla ja tsekkaa sesongin kasvikset somessa @satokausikalenteri