Mehut ovat aina muodissa! Marras-joulukuussa maistuu erityisesti inkiväärillä ja limetillä maustettu päärynämehu, joka lämmittää lempeästi kuumana versiona ja herättää horroksesta kylmänä nautittuna.
Vinkki: Tee valmis mehusekoitus pakastimeen odottamaan. Paloittele päärynät ja inkivääri, tyhjiöpakkaa ja pakasta. Sulata ennen mehustamista.
Inkiväärillä ja limetillä maustettu päärynämehu
Noin 2 litraa mehua
Valmistusaika: 1,5 h
- 2 kg päärynöitä
- 100 g inkivääriä
- 2 limettiä (tai oman maun mukaan)
- 1–2 dl sokeria
Lisäksi:
- mehustin
- puhtaita lasi- tai muovipulloja
Kokoa ensin mehustin. Täytä vesiosa vedellä ja aseta muut osat paikoilleen ohjeiden mukaan.
Kuori tai pese päärynät, poista kannat ja siemenkodat ja pilko pienemmäksi. Kuori ja pilko inkivääri. Siirrä ainekset mehustimen siiviläosaan. Mittaa joukkoon sokeri.
Sulje mehustimen kansi tiiviisti. Tarkista, että mehukattilan letku on napakasti kiinni. Aseta iso kattila letkun suuosan alle.
Laita mehustin hellalle ja anna porista noin 40–60 minuuttia tai niin kauan kuin mehua tippuu letkusta. Huolehdi, että vesikattilassa on koko ajan riittävästi vettä ja että vesi kiehuu koko mehustamisen ajan.
Kaada ensimmäinen 0,5–1 litraa mehua takaisin kattilaan hedelmien päälle, jotta sokeri liukenee tasaisemmin. Käytä puristinta letkun sulkemiseen.
Kiehauta valmis mehu kertaalleen kattilassa. Purista joukkoon limettien mehu, sekoita. Maistele ja lisää sokeria tarpeen mukaan.
Pullota mehu huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Mehusta voi jalostaa ihanaa vaaleaa glögiä lisäämällä mukaan muutaman kokonaisen neilikan, tähtianista ja kanelitangon. Anna glögin maustua hetki kattilassa. Tarjoile tai pakkaa kauniiseen lasipulloon ja anna lahjana!