Tuore inkivääri on monihaarainen juurakko, jolla on vaaleanruskea, ohut kuori ja vaaleankeltainen, kuituinen malto. Tuoksu on voimakas, mausteinen ja sitrusmainen, ja maku on polttavan kirpeä ja lämmittävä. Valitse kiinteitä, sileäkuorisia ja painavan tuntuisia juurakonpaloja, joissa ei ole pehmeitä kohtia. Nuori inkivääri on mehukkaampaa ja miedompaa.
Käyttövinkit
Mausteena: Raasta, hienonna tai viipaloi tuoretta inkivääriä aasialaisiin ruokiin, keittoihin, patoihin, vokkeihin, marinadeihin ja kastikkeisiin.
Juomat: Käytä inkivääriteessä, mehuissa tai smoothieissa..
Leivonta: Antaa makua kekseihin, kakkuihin ja muihin makeisiin leivonnaisiin.
Kuoriminen: Ohuen kuoren voi raaputtaa pois lusikalla tai kuoria varovasti veitsellä.