Käyttövinkit | Mausteena: Raasta, hienonna tai viipaloi tuoretta inkivääriä aasialaisiin ruokiin, keittoihin, patoihin, vokkeihin, marinadeihin ja kastikkeisiin. Juomat: Käytä inkivääriteessä, mehuissa tai smoothieissa.. Leivonta: Antaa makua kekseihin, kakkuihin ja muihin makeisiin leivonnaisiin. Kuoriminen: Ohuen kuoren voi raaputtaa pois lusikalla tai kuoria varovasti veitsellä. |
---|---|
Säilytyslämpötila | 9 - 13 °C |
Herkkä etyleenille | Ei |
Tuottaa runsaasti etyleeniä | Ei |
FODMAP | Vihreä |
Sesonki | elo-lokakuu (Suomi) ympäri vuoden (Kiina, Intia, Jamaika) |
Herkkävatsaisen ruokavaliossa kiinnitetään huomiota FODMAP-hiilihydraatteihin. Lyhenne FODMAP tulee sanoista fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit, monosakkaridit ja polyolit. Nämä ovat imeytymättömiä hiilihydraatteja, joita loytyy myös monista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. Kyseiset hiilihydraatit eivat imeydy ohutsuolessa vaan kulkeutuvat paksusuoleen, jossa ne fermentoituvat ja tuottavat osalle ihmisistä suolisto-oireita.
Vihreä
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon.
Keltainen
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon pienissä määrin.
Punainen
Rajoitetaan FODMAP-ruokavaliossa.