Jogurtti-juustokakku – Kaupallinen yhteistyö:Valio

 

Eksoottisilla hedelmillä viimeistelty sitruunainen jogurtti-juustokakku sopii täydellisesti vaikkapa pääsiäisen kahvipöytään. Herkullinen kakku tarjoillaan raikkaan sitruunasiirapin kanssa.

Eksoottiset hedelmät ovat kauniita ja herkullisia

Eksoottiset hedelmät ovat sesongissa pitkälle kevääseen ja ne sopivatkin upeasti pääsiäisen ruokapöytään. Koristelimme raikkaan jogurtti-juustokakun kauniilla hedelmillä ja keitimme sitruunasta makean kirpsakan siirapin. Tästä ei kakku parane!

jogurtti-juustokakkuKakun koristeluun sopivat näyttävät hedelmät eri tavoin leikattuna. Ysäri-booleista tuttu karambola eli tähtihedelmä on taas muodissa ja se kaunistaa tähden muotoisena jogurtti-juustokakkuakin. Uudempi hittihedelmä pitaija pyöräytetään palloraudalla mustapilkullisiksi palloiksi ja lisäksi kakkumme saa ylleen miniananas- ja mangoviipaleita sekä passionhedelmän hedelmälihaa siemenineen. 

jogurtti-juustokakkuVoit koristella kakun muillakin sesongin hedelmillä, kuten ananaskirsikoilla, kiivillä ja erilaisilla sitruksilla.

Juustokakku ilman juustoa

Tämä jogurtti-juustokakku ei itseasiassa sisällä lainkaan juustoa, vaan se valmistetaan Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista, Valio Luomu kuohukermasta ja vaahdotetuista valkuaisista. Paksu ja täyteläinen turkkilainen jogurtti on oiva tuorejuuston korvike ja vaahdotetut valkuaiset antavat kakulle mieletöntä kuohkeutta. Sitruunan kuori ja mehu tuovat kakun kermaiseen makumaailmaan mukavan särmän.

jogurtti-juustokakku

Valmistimme kakun hieman pienempään, halkaisijaltaan 18 senttiseen irtopohjavuokaan. Jos omistat suuremman irtopohjavuoan, tulee kakusta litteämpi. 

Pääsiäisen aamiaispöytään suosittelemme kaunista aamiaiskulhoa banaanigranolan ja sesongin hedelmien kera.

Jogurtti-juustokakku

pohja:

täyte:

sitruunasiirappi:

  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria

koristeeksi:

  • eksoottisia hedelmiä, esim. passionhedelmää, mangoa, pitaijaa, karambolaa ja miniananasta
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmista ensin pohja. Murskaa kaurakeksit tehosekoittimella tai laita ne pussiin ja hakkaa kaulimella muruiksi. Sulata voi ja sekoita kaurakeksimurun joukkoon. Pingota irtopohjavuoan (18 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi. Painele voi-keksimuru seos pohjalle ja laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Täytettä varten laita liivatteet veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita jogurtin joukkoon yhdessä sitruunan kuoren kanssa. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri valkuaisvaahdon joukkoon vähitellen. Kääntele valkuaisvaahto kerma-jogurttiseoksen joukkoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa ja sulata liivatteet mehun joukkoon ja sekoita seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Levitä täyte irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

Sitruunasiirappia varten mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia ja siirrä pois liedeltä jäähtymään. Huomioi, että siirappi sakenee jäähtyessään.

Koristele kakku haluamillasi eksoottisilla hedelmillä ja sitruunamelissan lehdillä. Tarjoile sitruunasiirapin kanssa.


Lue lisää Valio Luomusta ja katso ihanat reseptivinkit osoitteesta valio.fi/luomu/. Muista myös seurata Valiota Instagramissa @valiofi.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.