Jäikö ruokaa laittaessa juuresten kuoria? Haluatko vähentää biojätettä ja ruokahävikkiä? Tässä yksi vinkki juuresten kuorten hyödyntämiseen. Voit käyttää tähän reseptiin minkä tahansa juureksen kuoria ja halutessasi maustaa suolan lisäksi esim. chilillä tai yrteillä.

Juuressipsit

  • 1 kpl bataatinkuoret
  • 2 kpl perunankuoret
  • 2 kpl porkkanankuoret
  • 1 tl suolaa 
  • 2 rkl öljyä 

 

Pese juurekset huolellisesti ennen kuorimista. Laita kuoret kulhoon ja lisää sekaan öljy ja suola. Sekoita.

Levitä kuoret uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 150 asteessa noin 30-45 minuuttia. Seuraile kuorien paistumista.

Sipsit ovat valmiina kun ne ovat rapeita. Mausteita voi lisätä paistamisen jälkeen lisää jos kaipaa lisää makua.

 

 

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.