Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Kalaa kerran viikossa? Tässäpä herkullinen ja helppo tapa valmistaa upea annos, jossa kala on pääosassa! Lohifile maustetaan raikkaalla Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastikkeella paistamisen yhteydessä. Värikkääseen annokseen kootaan kalan kaveriksi reilusti sesongin hedelmiä sekä kasviksia. Lisukkeena toimii kevyen pähkinäisen makuinen kvinoa ja koko komeus nautitaan nopsaan valmistuvan Ponzu-majoneesin kera.

Neljälle

  • 600 g lohifilettä nahattomana ja ruodottomana
  • öljyä paistamiseen
  • 4 rkl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 dl kvinoaa
  • 1 kypsä mango
  • 1 kypsä avokado
  • muutama retiisi
  • marinoitua punasipulia
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta ruohosipulia

Ponzu-majoneesi:

Leikkaa lohifilee neljään osaan. Paista pannulla öljyssä kypsäksi. Käännä kerran paistamisen aikana. Kaada Ponzu-sitrussoijakastike lohien päälle ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja leikkaa mango kuutioiksi. Kuori ja leikkaa avokado siivuiksi. Leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi. Marinoi punasipuli. Hienonna korianteri ja ruohosipuli. Sekoita Ponzu-majoneesin ainekset keskenään.

Jaa kvinoa kulhoihin ja asettele päälle lohipalat, mangokuutiot, avokadosiivut, retiisit ja punasipulit. Viimeistele korianterilla ja ruohosipulilla. Tarjoile Ponzu-majoneesin kanssa.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.