Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Kalapuikkojen tekeminen itse on yllättävän helppoa, ne valmistuvat alle puolessa tunnissa! Kalapuikkoihin voi käyttää mitä tahansa vaaleaa kalafilettä. Itse tehtyjen kalapuikkojen kanssa tarjoillaan raikkaan makeaa ananastzazikia, perunamuussia ja hunajaporkkanoita.

Neljälle

kalapuikot:

  • 700 g vaaleaa kalafilettä nahattomana ja ruodottamana
  • valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 3 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • 3 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
  • 2 rkl öljyä

ananastatziki:

  • 150 g tuoretta ananasta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • valkopippuria

tarjoiluun:

  • sitruunalohkoja
  • tillillä maustettua perunamuussia
  • hunajaporkkanoita

kalapuikot:

Leikkaa kalafileet kalapuikkojen kokoisiksi paloiksi. Mausta kevyesti valkopippurilla. Laita yhteen kulhoon vehnäjauhot, toiseen munat ja soijakastike, kolmanteen pankojauhot. Öljyä pellillä oleva leivinpaperi. Paneroi kalafileet pyörittelemällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-soijaseoksessa ja lopuksi pankojauhoissa. Asettele kalapuikot leivinpaperille ja paista 225 asteessa 15 minuuttia, käännä kalapuikot ympäri puolivälissä. Tarjoile ananastzatzikin, sitruunalohkojen, tillillä maustetun perunamuussin ja hunajalla maustettujen porkkanapalojen kanssa.

ananastzatziki:

Raasta ananas raastimen isolla terällä ja laita siivilään valumaan. Ripottele pinnalle suolaa. Anna valua puolisen tuntia. Sekoita ananas turkkilaiseen jogurttiin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita jogurttiin. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla. Tarkista suolan määrä ja lisää tarvittaessa.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.