Kaupallinen yhteistyö: Fiskars

 

Pihalla ja puutarhassa riittää puuhaa koko kesän ajaksi. On kitkemistä, lannoittamista, nurmikonleikkuuta ja tietysti kastelua. Välillä kannattaa kuitenkin heittää saappaat jalasta, riisua puutarhahansikkaat ja ottaa rennosti. Loikoilla riippukeinussa tai laiturilla, herkutella mansikoilla ja tarttua kiinnostavaan kirjaan. Kunnon kasteluvälineiden avulla kasvimaa kukoistaa, nurmikko nauttii ja puutarha pukkaa satoa, vaikka puutarhuri ottaisikin välillä vähän rennommin. Nappaa talteen kasteluvinkit ja ota ilo irti kesästä!

Vehreä puutarha vaatii vettä

Hyötykasvien, nurmikon, puiden ja pensaiden kastelu on varsin vaivatonta, kun käytössä ovat kunnolliset kasteluvälineet. Tontilla pitkään kasvaneet puut, pensaat ja perennat saattavat hyvinkin tulla toimeen taivaalta tipahtelevan sadeveden voimin, mutta uudet istutukset, yksivuotiset kasvit, vihannekset ja juurekset, yrttitarha, viljelylaatikot, ruukut ja kasvusäkit tarvitsevat tasaista kastelua läpi kesän. Myös pihanurmikko vaatii vettä pysyäkseen vehreänä.

Kasveilla on erilaiset kastelutarpeet, mutta pari sääntöä pätee kaikkeen pihassa ja puutarhassa kasvavaan. Kastele aina aamuisin tai iltaisin, jotta vesi ehtii juuriin saakka, eikä haihdu lämpimän päivän tai tuulisen sään seurauksena liian nopeasti. Kastele kasvualustaa, älä lehtiä, jotta vesi imeytyy varmasti syvemmälle. Jos kosteus jää pinnalle, juuretkin hakeutuvat mullan pintaan ja kuivuvat vieläkin helpommin. Käytä erilaisia katteita, sillä ne hidastavat kosteuden haihtumista. Näin kasvualusta pysyy kosteana hieman harvemmallakin kasteluvälillä.

Kunnolliset kasteluvälineet kotipuutarhurin apuna

Puutarhaletkuja, erilaisia suuttimia ja sadettimia, liittimiä ja kastelua helpottavia ajastimia on markkinoilla lukematon määrä. Jotta sinun ei tarvitsisi eksyä välineviidakkoon, Satokausi-puutarhurit tekivät testaustyön puolestasi. Suosittelemme lämpimästi Fiskarsin laadukkaita kasteluvälineitä, joilla hoituu näppärästi niin hyötykasvien, perennapenkin, nurmikon kuin pihan puiden ja pensaidenkin kastelu. Eikä joka vuosi todellakaan tarvitse olla hankkimassa uusia vermeitä.

Fiksu puutarhuri valitsee Fiskars Waterwheel XL -kärrykastelukelan, joka on käyttövalmis ilman asennuksia. Kätevän kelan sisään on kätketty kaikki tarvittava kastelun aloittamiseen: hanaliitin, ruiskutuki sekä säädettävä suihkusuutin. Keveä rakenne, kätevä kahva ja riitävän suuret renkaat tekevät kelasta helposti siirreltävän. Vakaa ja kestävä kastelukela pyörii 360 astetta ja antaa puutarhurille paljon kaivattua liikkumisvapautta. Palkittu muotoilu kestää aikaa ja miellyttää vaativankin viherpeukalon silmää. Automaattinen sisäänkelausmekanismi estää letkua sotkeutumasta ja helpottaa kastelutyötä. Ja mikä mahtavinta, kastelukelan voi ripustaa seinälle!

Varma onnistuminen vaatii toimintavarmat apuvälineet

Nurmikon kastelu käy parhaiten nurmikkosadettimella. Helppokäyttöisen Fiskarsin keinusadettimen on-off-venttiili katkaisee ja käynnistää vedentulon ilman, että kenenkään tarvitsee erikseen marssia sulkemaan hanaa. Kastelualue on muokattavissa juuri sinun nurmikkosi kokoiseksi liukusäätimien avulla. Muotoilultaan ergonominen Fiskars kastelupistooli neljällä toiminnolla on jokaisen kotipuutarhurin unelma. Erilaiset suihkutoiminnot ja portaaton virtauksensäätö tekevät kastelusta kivaa puuhaa. Kastelupistooli sopii yhteen myös muiden valmistajien tuotteiden kanssa.

Jos säännöllinen kasteleminen tuottaa päänvaivaa tai rajoittaa lomareissuja, kannattaa harkita kasteluajastimen hankintaa. Fiskarsin kasteluajastimet säästävät puutarhurin hermojen lisäksi vettä. Paristoilla toimiva suurikokoinen LCD-näyttö tekee kastelun ajastamisen helpoksi. Ajastimen hanaliitin sopii suoraan yleisimpiin hanoihin, joten se on valmiina käyttöön saman tien!

VINKKI! Puutarhan koko vaikuttaa kasteluvälineiden valintaan. Riittävää letkun pituutta, sopivaa sadetintyyppiä ja kätevintä kastelupistoolia voit haarukoida Fiskarsin puutarhakoon laskimella!

 

Käytä Fiskarsin verkkokaupassa koodia SATOKAUSI20 ja saat -20% alennusta kaikista kastelukategorian tuotteista. Koodi voimassa 13.6.2021 klo 23:59 saakka.

 

Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):

1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle

Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.

Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan