Maanläheistä makua tammikuuhun tuo maa-artisokka, josta loihdit helposti hienostuneen annoksen. Kermainen maa-artisokkakeitto lämmittää talven koleina pakkaspäivinä. Maun kruunaa omena, joka tuo keittoon sopivan vivahteen hapokkuutta!

Vinkki: Tiesitkö, että maa-artisokan voi syödä kuorineen? Pese huolellisesti juuresharjalla, leikkaa muutamaan osaan ja paahda uunissa ihanan rapeaksi.

 

Kermainen maa-artisokkakeitto

Neljälle
Valmistusaika: 45 min

 

Kuori perunat, maa-artisokat ja omena. Leikkaa kuutioiksi ja upota kylmään veteen, näin estät vihannesten tummumisen.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Lorauta öljyä kattilaan ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti.

Valuta vedet muista kasviksista ja lisää sipuleiden joukkoon. Kuullota muutama minuutti. Peitä kasvikset vedellä ja lisää kasvisliemikuutio. Anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Kaada pois hieman keitinvettä ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi. Lisää ranskankerma ja kerma, sekoita tasaiseksi. Kuumenna keitto uudestaan ja maistele, lisää suolaa oman maun mukaan. Keitto sopii hyvin alkukeitoksi, lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi yhdessä rapeakuorisen maalaisleivän kanssa tarjoiltuna.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.