Kurkuma – Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

Maaliskuun Satokausi-kasviksista monelle ehkä tuntemattomin on intilaisessa keittiössä paljon käytetty maustekasvi kurkuma.

Kurkuman löydät Food Market Herkun heviosastolta. Satokauden mukaan syöminen on nyt helpompaa kuin koskaan!

Kurkuma Food Market Herkku

Vuosikymmenen kohutuin maustekasvi kurkuma

Ikivanhaa maustekasvia, kurkumaa, on viljelty jo ennen ajanlaskumme alkua. Yleensä juuret kuivataan ja jauhetaan mausteeksi, mutta nyt niitä on saatavilla myös tuoreena.

Kurkumalatte eli golden milk, chai-juomat ja kurkuman ympärillä käydyt keskustelut terveysvaikutuksista ovat tuoneet maustekasvin kaikkien huulille. Inkiväärikasveihin kuuluva kurkuma on olennainen osa eteläaasialaista keittiötä ja sen maku on hurmannut ympäri maailman. Nauti kurkuman kanssa mustapippuria, se tehostaa kurkuman ravintoaineiden imeytymistä.

Kurkuma

Vaikutu kurkuman upeasta väristä

Kuori tuore kurkuma tai harjaa huolellisesti, raasta, hienonna veitsellä tai jauha morttelissa. Lisää kauniin keltaista kurkumaa muusiin, riisiin, kastikkeisiin keittoihin tai patoihin.

Tuore kurkuma on tujua tavaraa, joten miedonna makua kuullottamalla kurkumaa öljyssä. Kokeile kurkumaa myös makeissa ruokalajeissa ja juomissa. Smoothie, mehu, latte tai cocktail piristyy tujauksella kurkumaa. Kurkumalatte syntyy kotona mantelimaidosta, kanelista, inkivääristä ja hunajasta kurkumaa unohtamatta.

Kurkuman väriaine kurkumiini on rasvaliukoinen ja se tarttuu helposti sormiin ja keittiövälineisiin. Parhaiten sen saa pois hankaamalla käsiä rypsiöljyllä ja sen jälkeen pesemällä kädet esim. miedolla käsitiskiaineella. Suojaa kurkumaa käsitellessäsi leikkuulauta leivinpaperilla.

Tiesitkö, että kurkumiinia käytetään mm. elintarviketeollisuudessa väriaineena ja sillä voi värjätä myös kankaita?

Kurkuma

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja  Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.