Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Hedelmiä kannattaa hyödyntää myös ruoanlaitossa! Tämä annos saa raikkaan vivahteen mandariinista. Sopivan mausteinen lammascurry tarjoillaan riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

neljälle

  • 500 g lampaan tai karitsan patalihaa 
  • 2 rkl + 1 rkl öljyä
  • mustapippuria
  • 2 rkl + 2 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • ½ rkl jauhettua korianteria
  • ½ rkl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 mandariinin raastettu kuori
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 3 dl lihalientä
  • 1 mandariinin mehu
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • tuoretta korianteria

tarjoiluun:

  • turkkilaista jogurttia
  • keitettyä riisiä

Leikkaa liha noin 2 x 2 cm kuutioiksi ja ruskista ne öljyssä padassa parissa erässä. Mausta lihat mustapippurilla ja lisää pannulle ruskistuksen loppuvaiheessa loraus soijakastiketta. Siirrä sivuun odottamaan. 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lorauta pataan vielä ruokalusikallinen öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, curryjauhe, korianteri ja juustokumina. Kuullota pari minuuttia. Lisää sitten lihakuutiot, mandariinin raastettu kuori, tomaattimurska ja lihaliemi pataan. Anna padan hautua miedolla lämmöllä aina välillä sekoitellen noin puolentoista tunnin ajan, kunnes lihat ovat mureita. 

Sekoita lammascurryn joukkoon mandariinin mehu ja turkkilainen jogurtti. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla tuoreella korianterilla.

Tarjoile lammascurry keitetyn riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa. Halutessasi paista lisukkeeksi myös mandariinin puolikkaat, joista voi vielä puristaa mehua annoksen päälle.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.