Kaupallinen yhteistyö: The Vegeterian Butcher

Lihaton lokakuu on jälleen täällä! Tänä vuonna ravintolat ympäri Suomen ovat lähteneet mukaan tekemään hyvää ympäristölle ja planeetallemme. Monen suosikkiravintolan listalle nousee lokakuun ajaksi täysin vastustamaton vegeburger, jonka välistä löytyy vallankumouksellista The Vegetarian Butcher kasvipohjaista proteiinia. Nämä burgerit ovat tehty haastamaan jokaisen lihan ystävän makuhermoja, etkä tule pettymään! 

Oletko valmis muutokseen? The Vegetarian Butcher on kasvispohjaisen gastronomian seuraava iso juttu. Inspiroidu alta ja valitse TOP 5 -listalta, minne suuntaat nauttimaan parhaan vegeburgerin ikinä!

The Vegetarian Butcher mukana lihattomassa lokakuussa

Jaap Kortewegin – The Vegetarian Butcher perustaja

Lihatonta lokakuuta vietettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2013. Kampanja sai alkunsa, kun Riku Rantala haastettiin Docventures-televisio-ohjelmassa ilmastotekoon elintapojen muuttamiseksi ympäristöystävällisemmiksi. Muutama vuosi aiemmin Haagissa perustettiin maailman ensimmäinen kasvisteurastamo. Jaap Kortewegin oli määrä seurata vanhempiensa jalanjälkiä ja ryhtyä teurastajaksi, mutta lihaa rakastanut mies valitsi toisin. Hän oli rohkea ja ajatteli tulevaisuutta pidemmälle. Kapinoi hieman. Syntyi The Vegetarian Butcher, kasvipohjaiset tuotteet, jotka tarjoavat saman tyydyttävän kokemuksen kuin liha. 

Jaap onnistui luomaan kokonaan uuden sukupolven tuotesarjan käyttäen kasviproteiinia, joka maistuu vähintään yhtä hyvältä kuin lihatuotteet. Sanoma The Vegetarian Butcherin ja lihaton lokakuu -kampanjan takana on lopulta hyvin samanlainen: lihansyönnin vähentäminen tukee kestävää kehitystä ilman, että jostain pitäisi tinkiä. Kyse on ilmastosta, ruokakulttuurista ja muutoksista, joita elämässämme on tapahduttava. Se on tulevaisuutta. 

Koe lihaton ruokavallankumous 

Korean No!Chicken Burger

The Vegetarian Butcherilla on kunnianhimoinen tavoite: se haluaa olla tulevaisuudessa maailman suurin teurastaja. Vaikka tuotteita tuodaan esiin pieni pilke silmäkulmassa, on takana tiukkoja faktoja ja valtavasti työtä. Valikoima on kehitetty yhdessä menestyneiden kokkien kanssa ja tuotteiden maku, rakenne sekä ulkomuoto ovat tuttuja erityisesti lihan ystäville.  Suomessa brändi on lanseerannut useita innovatiivisia kasvipohjaista tuotetta kuten NoPepperoni, Crispy NoChicken Burger, NoChicken Chunks, Raw NoBeef, NoMince sekä NoNuggets . Myös ravintolat ovat innostuneet nyt näistä tuotteista! 

Lihaton lokakuu -haasteeseen voi osallistua haluamallaan tavalla. Koko ruokavaliota ei tarvitse muuttaa kertaheitolla, vaan alkuun voi korvata vaikka yhden viikon aterioista kasvisruoalla antamalla uusille makuelämyksille mahdollisuuden. Tämä on helpompaa kuin koskaan ennen. Valitse alta oma suosikkiravintola ja suuntaa tutustumaan uuteen lihan korvaajaan.

Rakastamme The Vegetarian Butcher -tuotteita, mutta mitä ne sisältävät?

 • Korkealaatuista kasvipohjaista soijaproteiinia, joka luo pohjan tuotteelle
 • Kasviöljyä tekemään tästä entistä mehevämmän
 • Hiilihydraatteja täydellisen tekstuurin saavuttamiseksi
 • Vitamiineja ja mineraaleja takaamaan tärkeät ravintoaineet
 • Mausteita antamaan lihaisaa makua ja väriä

Lihaton lokakuu: TOP 5 paras vegeburger

Green Curry Burger

Ravintoloissa herkullisuus syntyy hyvistä raaka-aineista, mielenkiintoisista makuyhdistelmistä ja vau-elämyksistä. Vegaanivedätys on vanha juttu, nyt valmistetaan värikästä ja herkullista vegeruokaa, joka sopii kaikille. 

Sen sijaan, että leimaisimme The Vegetarian Butcher -tuotteet vegaanisiksi tuotteiksi, ajattelemme niiden olevan vain yksi vaihtoehtoinen ja vastuullisempi proteiini menulla muiden joukossa.”  – Tommi Virranta, Culinary Chef

Paras palaute ravintolassa on, kun pöydästä kuuluu huudahdus: “En voi uskoa, että tämä on vegeä.” Lause kuullaan varmasti lokakuun aikana useaan kertaan, sillä Lihattomaan lokakuuhun on lähtenyt mukaan viisi ravintolaa, jotka haluavat todistaa vääräksi ajatuksen kasvisruoan mauttomuudesta ja tylsyydestä.   

“Meille vegaanisuus ei ole pelkkä muoti-ilmiö. Herkullinen hampurilainen on herkullinen hampurilainen, vaikka se koostuisikin täysin kasviperäisistä tuotteista.” -ravintola Hoax

HOAXissa, Dub Burgerissa ja Junk Y Veganissa kampanja-annokset ovat koottu The Vegetarian Butcherin NoChicken -pihvin ympärille, Memphisissä puolestaan burgerin välistä löytyy Raw NoBeef -burgerpihvi, kuten myös Chico’sin sandwichin. Syötävän upeiden burgereiden lisäksi HOAXissa pääsee maistamaan myös The Vegetarian Butcherin lippulaivatuotetta: NoChicken Chunks -paloja useammassa eri annoksessa.

Nämä kaikki ovat rakkautta ensi puraisulla, minkä vegeburgerin valitset? Vai ehkäpä kuitenkin vastustamaton vegesandwich?

 • Korean No!Chicken Burger
  The Vegetarian Butcher Crispy NoChicken -pihvi, kimchimajoneesia, jäävuorisalaattia, pikkelöityä kurkkua, korianteria ja sipulia.
  Missä: Dub Burger Espoo

 

 • Hunky Dory BRGR
  The Vegetarian Butcher Crispy NoChicken -pihvi, buffalo hot sauce, green slawta ja sinihomevuustojugua
  Missä: HOAX Tampere

 

 • Green Curry Burger
  Perunaburgersämpylän välissä The Vegetarian Butcher Crispy NoChicken -pihvi, paahdettua munakoisoa, vihreä curry majoneesia, tomaatti-sipulisalaattia, coleslawta ja yrttejä
  Missä: Junk Y Vegan Helsinki

 

 • The Spicy One (vegan)
  The Vegetarian Butcher Raw NoBeef -pihvi, vegaanista juustoa, harissamajoneesia, jalopenorelissiä, tomaattia, salaattia ja chilisämpylä
  Missä: Memphis Hakaniemi

 

 • American NoBeef Steak Sandwich
  Muhkean sämpylän välissä The Vegetarian Butcher Raw NoBeef -pihvi, karamellisoitua sipuli-paprikapaistosta, haudutettua punakaalia, amerikan sinappia, Myrttisen kurkkua, Jukolan cheddaria ja valkosipulimajoneesia
  Missä: Chico’s Sello, Viikki, Jumbo, Tikkurila

 

Lihaton lokakuu -annokset ovat ravintoloiden listoilla vain rajoitetun ajan. Näitä et halua missata, joten varaa kalenterista tilaa lokakuulle ja tee pöytävaraus suosikkiravintolastasi ajoissa. Inspiroidu siis lihattoman lokakuun herkullisista ravintola-annoksista.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme kokemuksia, miten hyvältä Lihaton lokakuu ravintoloissa todella maistuu!