Lime –  Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku

Huhtikuun Satokausi-kasvisten esittelykierroksen aloitti kauan odotettu parsa. Seuraavaksi vuorossa on huhtikuun aromaattisin tyyppi, lime.

Kaikki huhtikuun Satokausi-kasvikset ja paljon muuta löydät tietysti Food Market Herkusta. Satokausien mukaan syöminen ei koskaan ole ollut näin helppoa!

parsa, lime ja ananas

Raikas lime piristää

Muista sitruksista poiketen, limen rooli ruoanvalmistuksessa on toimia mausteena. Suomeen tuotavat limet ovat yleensä vihreitä, mutta maailmalta löytyy myös kullankeltaisia sekä oransseja limettejä. Limen mausta yleensä pidetään, mutta isoina määri se voi joidenkin suussa maistua saippuamaiselle.

lime

Mitä tummempi kuori, sitä happamampi mehu

Kirpeimmillään mehu on raaoissa hedelmissä. Kaupasta kannattaa valikoida oikean värinen limetti käyttötarkoituksen mukaan. Tumman vihreät ovat happamimpia ja kun hedelmä alkaa kypsyessään kellertymään, niin myös maku pehmenee.

Kuivattaessa limen hedelmäliha ja kuori tummuvat toisin kuin esimerkiksi appelsiinilla. Kuivattua limeä käytetään jauhettuna Lähi-idän maissa maustamaan ruokia. Kuivatuilla limeviipaleilla voi koristella vaikka juomia.

lime

Lime on keittiön moniottelija

Yleisin tapa käyttää limeä on puristaa sen mehua ruokaan tai juomaan. Kannattaa hyödyntää myös eteerisiä öljyjä sisältävä kuori ja raastaa hyvin huuhdeltua limenkuorta mausteeksi. Lime kuuluu olennaisesti esimerkiksi thai-keittiöön ja meksikolaiseen ruokaan.

Limeä kannattaa hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa – se sopii kaikkialle mihin tutumpi sitruunakin. Limenmehu kypsentää kalan trendikkäässä cevichessä ja limenkuoresta ja limenmehusta sekä lorauksesta öljyä syntyy kirpeä vinegretti salaatille.

Raasta kuorta kalan päälle ennen kypsennystä tai purista limelohkosta tujaus mehua valmiin kalan päälle. Limemehusta, kermasta ja sokerista syntyy myös herkullinen posset jälkiruoaksi.

Vinkki! Lisää vesikannuun limelohkoja, kurkkua ja minttua. Voit täyttää kannun uudestaan niin kauan kuin makua irtoaa.

Lime

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.