Tämä hienostunut soppa saa taatusti koko perheen makunystyrät laulamaan. Maa-artisokkakeitto saa makua omenasta, ja mukavan kirpeän loppusilauksen nokareesta turkkilaista jogurttia. Ota helppo, mutta juhlava resepti talteen alta!
Maa-artisokkakeitto
4 annosta
Valmistusaika: 30 min
- 500 g maa-artisokkaa
- 2 pientä omenaa
- 1 iso jauhoinen peruna
- 1 sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 kasvisliemikuutio
- 4–6 dl vettä
- muutama oksa tuoretta timjamia
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl voita paistamiseen
- noin 0,5–1 tl suolaa
Tarjoiluun:
- turkkilaista jogurttia
- krutonkeja
Kuori ja leikkaa peruna ja maa-artisokat muutamaan osaan, laita odottamaan kylmään veteen, jotta ne eivät tummu. Kuori omenat ja poista siemenkodat, lisää maa-artisokkien joukkoon. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna timjami.
Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit, timjami sekä valutetut kasvikset. Kuullota muutama minuutti. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio, keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Maista keittoa ja lisää suolaa maun mukaan. Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja leipäkrutonkien kera.