Mandariini – Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku

Mandariini jatkaa kevättalven sitrussesonkia ja se on maaliskuun kolmas Satokausi-kasvis. Pirteän oranssi hedelmä on monien mielestä se paras sitrus.

Food Market Herkusta löydät tämän kasviksen sekä maaliskuun kaksi muuta Satokausi-kasvista: papaijan ja kurkuman. Satokausien mukaan syöminen on helpompaa kuin koskaan!

mandariini

Sitrushedelmien keisarilla on suuri suku

Mandariinit ovat lajikemäärältään suurin sitrushedelmien perhe ja niitä on yhtä monia kuin muita sitruksia yhteensä! Pitkän Satokauden aikana ehtii löytää itselleen mieluisimman lajikkeen.

Mandariineja on kasvatettu laajamittaisesti Japanissa ja Kiinassa jo 1500-luvulla, mutta länsimaihin ne saapuivat sitruksista viimeisinä.

mandariini

Mandariini on täydellinen tuontihedelmä

Nämä hedelmät sopeutuvat monenlaiseen kasvuympäristöön, eivätkä vaurioidu edes muutaman asteen pakkasessa. Satokausi on kuitenkin hektistä aikaa, koska muista sitruksista poiketen tämä hedelmä ei säily puussa kypsänä.

Maku on parhaimmillaan 2-3 viikon kuluttua poimimisesta, joten makunautintonsa puolesta tämä on täydellinen tuontihedelmä. Suurin osa maailman mandariineista syödään sellaisenaan, mutta sitä kannattaa kokeilla myös ruokien maustamiseen.

Muiden sitrusten tapaan tämä pikkusitrus toimii hyvin jälkiruoissa ja hyvin pestyä kuorta voi käyttää leivonnaisten maustamiseen. Sopivan makeasta ja hapokkaasta hedelmästä puristat raikkaan mehun aamun piristykseksi.

Mandariini

Vinkki! Tee mandariinimehusta raikas granita! Makeuta 1/2 l mandariinimehua vaalealla siirapilla tai vaahterasiirapilla (1-2 rkl). Kaada mehu jääpalamuotteihin tai jääpalapusseihin. Pakasta 4 tuntia ja jauha mehupalat tehosekoittimessa sohjoksi. Voit myös ottaa puolijäätyneet jääpalat ja murskata ne haarukalla. Tarjoa heti!

Mandariini on maaliskuun Satokausi-kasvis

Löydät kaikki nämä Satokausi-kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja  Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.