Kotimainen munakoiso on yksi ihanimmista loppukesän kasviksista. Georgialaistyyliset munakoisorullat ovat takuuvarma hitti, joka koukuttaa kerrasta. Munakoisorullat täytetään saksanpähkinätahnalla ja viimeistellään kirpeillä punaherukoilla.

Vinkki: Voit grillata munakoisot myös grillissä, jolloin rulliin tulee lisäksi ihanaa savuista makua.

 

Munakoisorullat

Neljälle
Valmistusaika: 45 min

  • 2 munakoisoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Täyte:

  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ½ tl jauhettua paprikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • ½ tl suolaa

Lisäksi: 

 

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa ohuiksi, vajaa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskota päälle hieman öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Paahda munakoisoja uunissa grillivastuksen alla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä. Käännä munakoisot paistoajan puolessa välissä.

Valmista täyte tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita valkosipuli, pähkinät, öljy, vesi, viinietikka ja paprikajauhe kulhoon ja soseuta tahnaksi. Lisää hienonnettu korianteri ja suola. Anna koneen käydä, kunnes saat tasaista, paksuhkoa tahnaa.

Aseta paahdetut munakoisoviipaleet leikkuulaudalle ja laita lusikallinen pähkinätahnaa kunkin viipaleen alareunaan. Rullaa munakoisot rullaksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele punaherukoilla.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.