Kesä on kauneimmillaan ja niin ovat myös raikkaat avomaankurkut! Olemme aikaisemmin jakaneet muun muassa seesamikurkkujen ohjeen, jonka avulla avomaankurkusta saa salonkikelpoisen, eikä ollenkaan tylsän. Tällä kertaa jatkamme hyväksi havaittua linjaa ja sekoitamme pienen, innostavan aasialaisen twistin kurkun joukkoon. Tässä tulevat murskatut kurkut!

murskatut kurkut

Avomaankurkku on raaka-aineena helppo, nopea ja mehukas. Valitse pienempiä, napakoita kurkkuja. Parhaimman makuisia ovat vihreät kurkut ja vaikkei mitään kasviksia saa syrjiä, niin jätä kellertävät ostoskoristasi mahdollisuuksien mukaan. Tosin nämä kellertävät yksilötkin ovat parempia kuin sesongin ulkopuolella kasvatatetut serkkunsa eli popsi kaikenlaista kurkkua hyvin mielin koko kesän!

Murskatut kurkut antavat hyvän vaihtoehdon kurkun käytölle. Yksinkertaisimmillaan ohje syntyy murskaamalla avomaankurkun joukkoon valkosipulia ja lorauttamassa hieman soijakastiketta päälle. Mutta kun viitsii nähdä hieman vaivaa kastikkeen eteen, niin saa suullisen makujen sinfoniaa. Murskatut kurkut toimivat kokonaisen orkesterin lailla!

murskatut kurkut

Murskatut kurkut

Lisukkeeksi neljälle

  • 5-6 avomaankurkkua

Kastike

  • 1/2 vihreä chili
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 limen mehu
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • muutama oksa korianteria

Valmista ensin kastike. Hienonna chili, valkosipuli ja korianteri hienoksi. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet, maistele tasapainon löytämiseksi. Murskaa avomaankurkut pyöräyttämällä lohkoiksi leikatut kurkut blenderissä muutaman kierroksen tai sauvasekoittimella painaen. Voit myös kokeilla raastaa kurkku mahdollisimman karkealla terällä. Sekoita kurkkumurskan joukkoon kastike.

Muskatut kurkut toimivat erinomaisesti lisukkeena vaikkapa grilliruoalle, niitä voi ripotella salaatin joukkoon tai tarjoilla vaikkapa leivän päällä. Keksi itse lisää käyttötapoja tälle maukkaalle sesonkiherkulle!

murskatut kurkut

Makumaailma on suolaisen makea, tulisen hapan ja korianteri tuo kokonaisuuteen aimo annoksen raikasta ja tunnistettavaa twistia. Kokeilimme tarjoilla muskattuja kurkkuja ihan sellaisenaan ja ne maistuivatkin uuden sadon perunan lisukkeena oivalta. Seuraavana päivänä murksatut kurkut löysivät tiensä leivän päälle.

Ruisleivällä yhdistyivätkin sulassa sovussa Suomen kesä aasialaisiin mausteisiin! Murskatut kurkut ovat mainio lisuke, siitä ei pääse mihinkään.

murskatut kurkut

Kokeile reseptiä pikapuolin, sillä kurkku on sesongissa kesän ajan. Myöhemmin kesällä voit kokeilla korvata kurkku hieman kuullotetulla kesäkurpitsalla, joka suorastaan imee kaikki ihanat maut itseensä! Annoksen värimaailma ja makumaailma pysyy suurinpiirtein samana, mutta tämän reseptin kausi venyy pidemmälle alkusyksyyn.

Ei muuta kuin mainioita kokkaushetkiä!

***

Katso myös edelliset Satokausikalenterin reseptit:

Seesamikurkut

Porkkapesto

Marjainen jogurttijäätelö

Seuraa Satokausikalenteria Facebookissa ja Instagramissa, niin saat ensimmäisenä hyödylliset tiedot kauden kasviksista!

murskatut kurkut

Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):

1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle

Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.

Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan