Kaupan heviosastolla on varaa mistä valita – sesongissa ovat muun muassa suippopaprikat, kaalit ja ihanat kotimaiset syysomenat. Mustapavuilla täytetyt suippopaprikat ovat herkullisia ja sopivat syksyn pimeneviin iltoihin.

Vinkki: Paprikat maistuvat mahtavalta myös marinoituna. Paahda paprikat uunissa, marinoi öljyssä ja balsamiviinietikassa ja syö lisukkeena tai voileivän päällä.

 

Mustapavuilla täytetyt suippopaprikat

Neljälle
Valmistusaika: 45 min

Mustapaputäyte:

  • 2 tlk (á 380 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä
  • 2 pientä sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ps tacomaustetta
  • 1 dl vettä
  • suolaa maun mukaan

Pinnalle:

  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 jalapeno siivutettuna
  • tuoretta korianteria

 

Valmista ensin paputäyte. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi, silppua myös valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita muutama minuutti pannulla öljyssä. Valuta ja huuhtele mustapavut huolellisesti. Lisää pannulle mustapavut, tacomauste ja vesi, sekoita ja anna porista muutama minuutti. Maista täytettä ja mausta tarvittaessa suolalla.

Pese paprikat. Leikkaa pitkittäin ja poista siemenkodat varovasti. Siirrä paprikanpuolikkaat uuninkestävään vuokaan. Täytä mustapaputäytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Viimeistele korianterilla ja jalapenorenkailla. 

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.