Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Lastenkutsujen klassikkoannos maistuu myös arkiruokana. Hodari on nopea ruokalaji, jonka valmistaminen onnistuu usein muksulta itsenäisesti. Pienellä päivityksellä annoksesta saadaan hyvinvointia tukeva ja kasvispitoisempi versio.

 

Katso artikkelisarjassa aikaisemmin julkaistut reseptit täältä:

Maanantai – TACO DOG

Tiistai – FISH DOG

Nakkeja ja sämpylöitä on monenlaisia – valitse paras

Suomessa lapset saavat tutkitusti ruokavaliostaan liikaa nitriittiä. Ostoksia tehdessään kannattaa kiinnittää huomiota nakkien laatuun. Viime vuosina markkinoille on tullut paljon nitriittömiä vaihtoehtoja ja välillä voi kokeilla myös vegenakkeja.

Kiinnitä huomiota myös sämpylän laatuun. Vaasan rukiinen DARK DOG Hot Dog sämpylä sisältää täysjyväruista jopa 26 prosenttia. Suomessa leivottu sämpylä on myös runsaskuituinen, joten se sopii mainiosti sallittuun hodariherkutteluun.

Perinteisten sinapin ja ketsupin sijaan hodareihin kannattaa kokeilla mehevästi maustettua kaaliraastetta. Porkkana on jokaiselle lapselle tuttu juures ja sopii erinomaisesti mukaan raasteeseen. Kun kaalisalaatin valmistamisessa pääsee vauhtiin, voi samalla vaivalla valmistaa kerralla suuremman määrän. Kaaliraaste säilyy jääkaapissa useita vuorokausia ja sitä on helppo lisätä muidenkin ruoka-annosten kaveriksi.

Tämä resepti on saanut inspiraationsa kotimaisesta ekologisesta keräkaalista. Kaaliraaste ei välttämättä ole jokaisen lapsen lempiruoka, mutta oikeilla mausteilla ja tykätyn ruokalajin välissä tarjottuna keräkaali sujahtaa suuhun huomaamatta. 

 

Keskiviikko: Keräkaali (Insp. Usa ja barbeque)

nakki dog

NAKKI DOG

 

Tarvitset:

 • 1 Vaasan DARK DOG rukiinen hot dog sämpylä (50g)
 • 1 kpl vege- tai tavallinen nakki
 • Pala keräkaalia (noin 50g)
 • Pätkä porkkanaa (noin 20g)
 • 1 rkl majoneesia
 • suolaa, mustapippuria, sokeria
 • 1 rkl BBQ-kastiketta

Koristeluun:

 • Persiljaa

Tee näin:

Vanhempi: raastaminen, maustaminen

Lapsi: Saksiminen, sekoittaminen, lisääminen, koristeleminen

 1. Raasta kaali ja porkkana kulhoon. Lisää sekaan majoneesi ja BBQ-kastike. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. (Kaalisalaattia kannattaa valmistaa kerralla suurempi määrä.)
 2. Avaa Vaasan DARK DOG rukiinen hot dog sämpylä ja laita nakki pohjalle. Lämmitä mikroaaltouunissa noin minuutin ajan.
 3. Lisää kaalisalaatti sämpylän väliin ja nauti.

 

Seuraa Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muita käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.