Nokkonen – erittäin ravinteikas villiyrtti! Nokkosen sesonki on huhti- ja toukokuussa ja sitä kannattaakin hyödyntää kotikeittiöissä. Nokkos-teeleivät valmistuvat nopeasti ja helposti sekä maistuvat herkullisilta.
Nokkos-teeleivät
8 palaa
- 1 l nokkosia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
- ¾ tl suolaa
- 2 dl kaurajuomaa
- ½ dl rypsiöljyä
Ryöppää nokkoset eli keitä niitä noin minuutin ajan. Huuhtele kylmällä vedellä ja purista kuivaksi. Hienonna nokkoset.
Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita joukkoon kaurajuoma, rypsiöljy ja nokkoset.
Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile pellille kaksi pyöreää kiekkoa. Jaa kiekot taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan.
Paista nokkos-teeleipiä 220 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile lämpiminä voin ja/tai appelsiinimarmeladin kanssa.
Huomioi, että teeleivät ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä.