Okonomiyaki eli japanilainen kaalipannukakku on munakasta muistuttava suolainen pannari ja mahtava vihanneslaarin tyhjennysruoka. Rapeaksi paistettu pannukakku kuorrutetaan makeansuolaisella kastikkeella, majoneesilla ja kevätsipulisilpulla.

Vinkki: Voit käyttää okonomiyakiin mitä tahansa kaalia ja juuresta, mitä kaapista sattuu löytymään. Myös purjo toimii mainiosti.

 

Okonomiyaki – japanilainen kaalipannukakku

Kahdelle
Valmistusaika: 30 min

Kastike:

  • 3 rkl ketsuppia
  • 3 rkl osterikastiketta
  • 2 rkl worcesterkastiketta

Tarjoiluun:

 

Mittaa vesi, soijakastike ja sokeri isoon kulhoon. Lisää kananmunat ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Kuori ja raasta porkkana raastimen karkeimmalla terällä. Kuori ja raasta myös inkivääri. Viipaloi kevätsipulin varret. Sekoita kaali, porkkana, inkivääri  ja kevätsipuli taikinaan.

Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla. Kaada taikina pannulle ja painele tasaiseksi paistinlastalla. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Kurkkaa välillä, ettei pohja pala. Pienennä tarvittaessa lämpöä. Kun pohja on ruskistunut  ja rapsakka, käännä pannukakku varovasti ja paista myös toiselta puolelta rapeaksi.

Laita okonomiyaki lautaselle. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset lusikalla keskenään ja levitä kastike tasaisesti pannukakun päälle. Lusikoi päälle vielä hieman majoneesia ja koristele kevätsipulilla.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Okonomiyaki, japanilainen kaalipannukakku