Kaupallinen yhteistyö: Suvituore

Paahdetut kaalilohkot

Kahdeksalle lisukkeeksi

Mausteseokset riittävät kukin kilolle kaalia. Resepti on helppo puolittaa!

  • 1 kg kaalia

Valitse yksi näistä:

Hunajasinappi:

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl kokojyvä dijon-sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

 

Pesto:

  • 2 rkl öljjyä
  • 3 rkl pestoa
  • vastaraastettua parmesaania
  • tuoretta basilikaa

 

Tandoori:

  • 2 rkl öljyä
  • 3 rkl tandoori currytahnaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • sitruunalohkoja ja tuoretta korianteria

 

Leikkaa kaali kahdeksaksi lohkoksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta kaalilohkot haluamallasi mausteseoksella. Sudi kaalilohkojen pintaan ensin öljyä ja sitten maustekastikkeita. Hunaja-sinappiseoksella maustetuille kaalilohkoille ripsauta hieman suolaa ja mustapippuria. Raasta pesto-kaalilohkojen pintaan runsaasti tuotetta parmesaania ja ripottele tandoori-kaalilohkojen pinnalle hieman raastettua sitruunankuorta. 

Paahda kaalilohkoja 200 asteessa 25 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmentyneet.

Tarjoile pestokaalilohkojen kanssa tuoretta basilikaa ja tandoori-kaalilohkojen kanssa sitruunalohkoja ja tuoretta korianteria.