Tässä väriä marraskuun pimeyteen! Ihanan syvänvihreä ja sitruunainen palmukaalipasta valmistuu puolessa tunnissa. Tiskiä säästyy kun pasta keitetään palmukaalin kanssa samassa kattilassa. 

Vinkki: Palmukaali antaa kastikkeeseen erityisen syvän vihreän värin, mutta myös lehtikaali toimii mainiosti.

 

Palmukaalipasta

Neljälle
Valmistusaika: 30 min

Lisäksi:

  • 300 g rigatoni -pastaa tai muuta putkipastaa
  • 1 pkt bufalamozzarellaa

 

Laita keskikokoiseen, vähintään 3 litran kattilaan vettä kiehumaan. Mausta runsaalla suolalla, noin 2 tl suolaa per litra vettä. Poista palmukaalista paksuin keskiosa ja revi lehdet pienemmäksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Rasta parmesaani valmiiksi raastimen hienolla terällä.

Kun vesi kiehuu, upota palmukaali veteen ja keitä kaksi minuuttia. Nosta kaali reikäkauhalla tai siivilällä suoraan tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää valkosipulit, oliiviöljy sekä sitruunamehu ja raastettu kuori. Aja sileäksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa lorauksella keitinvettä, niin että kastike on lusikoitavaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan palmukaalin keitinvedessä. Siivilöi kypsä pasta ja ota talteen noin 1 dl keitinvettä.

Laita pasta takaisin kattilaan. Kaada kastike ja parmesaaniraaste joukkoon. Sekoita ja lisää hieman pastan keitinvedellä saadaksesi kermaisen koostumuksen. Lisää keitinvettä vähän kerrallaan. Anna kastikkeen imeytyä hetki pastaan. Tarjoa bufalamozzarellan kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.