Papaija – Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

Papaija, kurkuma ja mandariini ovat maaliskuun Satokausi-kasviksia, joten taas saadaan herkutella hedelmäisillä mauilla!

Vuorossa ensimmäisenä on herkullinen papaija, joka on monille tuttu mehujuomista sekä hedelmäsäilykkeenä. Tuoreena tämä herkku on kokeilemisen arvoinen tuttavuus!

Muistathan, että Herkun heviosastolle on koottu kaikki sesongin tärkeimmät vihannekset ja hedelmät, joten satokauden mukaisesti syöminen on nyt helpompaa kuin koskaan ennen!

papaija

Pieni puu, joka tuottaa “enkelien hedelmiä”

Papaija on Etelä-Amerikasta lähtöisin oleva trooppinen hedelmäpuu. Lähes oksaton puu kasvaa vain 2-6 metriä korkeaksi, mutta tuottaa suuria hedelmiä, jotka saattavat olla jopa 10 kilon painoisia.

Kolumbus antoi tälle eksoottiselle hedelmälle lempinimen ”enkelien hedelmä” ja se on tällä hetkellä tropiikin eniten viljeltyjä ravintokasveja. Tässä oranssilihaisessa hedelmässä on muuten enemmän kuitua ja kymmenkertaisesti C-vitamiinia omenaan verrattuna!

papaija

Kohtele hedelmää hellästi

Nämä trooppiset herkut ovat etyleenille herkkiä. Hedelmä kannattaa kypsyttää kotona huoneenlämmössä muutaman vuorokauden verran. Kypsä hedelmä tuoksuu hieman makealle ja siitä saattaa tihkua hieman mehua. Jos hedelmä menee käyttöön heti, niin valitse kaupasta jo hieman pehmentynyt yksilö.

Papaija käyttöön veitsellä ja lusikalla

Käsittele hedelmää kuin avokadoa. Halkaise pituussuunnassa ja poista siemenet lusikalla kaapimalla. Hedelmälihaa voi käyttää tuttujen hedelmien tapaan salaateissa, smoothieissa ja salsoissa. Kannattaa kokeilla tätä kauden suosikkia myös suolaiseen ruoanlaittoon. Hedelmä sisältää proteiineja pilkkovia entsyymejä, joten se sopii erinomaisesti liharuokien mureuttamiseen.

papaija
Vihreä papaija on pitkulainen hedelmä, jossa on valkoinen liha ja valkoiset siemenet.

Papaija kestää hyvin kuumentamista, joten täytettyjen paprikoiden tapaan valmistetut hedelmät yllättävät taatusti illallisvieraat. Kokeile tätä tuttavuutta myös raakana! Vihreä papaija on olennainen ainesosa aasialaisessa keittiössä ja siitä valmistetaan muun muassa tulinen, mutta koukuttavan hyvä thaimaalainen som tam -salaatti.

Vinkki! Satokauden salsa syntyy sutjakkaasti trooppisista hedelmistä, punasipulista, chilistä, limestä ja korianterista.

papaija

Löydät kaikki nämä Satokausi-kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja  Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.