Parsa   – Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku

Parsa, lime ja ananas

Tätä on odotettu! Parsakausi on alkanut taas ja siitä on syytä nauttia täysillä, niin kauan kuin parsaa saa. Huhtikuun Satokausi-kasvikset ovat ovat kevään merkeissä vihreitä, sillä parsa saa kaverikseen aromaattisen limen sekä raikkaan ananaksen.

Tämän kolmikon löydät tietysti Food Market Herkun hedelmä-ja vihannesosastolta. Satokausien mukaan syöminen on helpompaa kuin koskaan!

Himottu sesonkiherkku parsa

Parsa

Parsaa on viljelty ihmiskunnan historiassa yli 5 000 vuoden ajan. Se mainitaan myös maailman ensimmäisessä keittokirjassa. Euroopan perinteiset parsa-alueet ovat Saksassa, Ranskassa, Hollannissa ja Italiassa.

Valkoinen parsa on maan alta yleensä käsin korjattua parsaa, kun taas vihreän parsan varsi leikataan maan pinnan päältä. Sadonkorjuun jälkeen parsat jäähdytetään, jotta kiivas kasvu saadaan pysäytettyä.

Herkkänä raaka-aineena parsa ei kestä pitkää varastointia, joten hankkimisen jälkeen se kannattaa valmistaa ruoaksi mahdollisimman pian. Kotona nämä herkut voi kääriä kosteaan keittiöpyyhkeeseen ja säilyttää jääkaapin alaosassa, jos ruoaksi valmistaminen viivästyy. Parsan tuoreuden voi tarkastaa parsan leikkuupinnasta – jos kanta on pilaantunut tai näyttää kovin puumaiselta, on parsan korjaamisesta kulunut jo turhan kauan aikaa.

Ota kaikki irti lyhyestä sesongista

parsa

Perinteinen tapa nauttia parsaa on keittää se ja tarjoilla hollandaisekastikkeen kanssa. Keittämisessä ainoa kriittinen virhe on ylikypsentäminen. Parsa on valmista, kun se on edelleen hieman napakka.

Muilla tavoilla valmistettuna parsa ei ole yhtä ronkeli raaka-aine. Puiseva tyviosa kannattaa katkaista käsin siitä kohtaa mistä se luonnollisesti napsahtaa. Kannat voi käyttää sosekeittoon tai parsarisoton liemeä maustamaan. Parsan voi kuoria halutessaan kevyesti, mutta grillatessa tai uunissa paistettaessa se ei ole välttämätöntä. Parsan voi myös kevyesti höyryttää tai käyttää raakana hienoksi suikaloituna.

Vihreä parsa on erinomainen folaatin lähde ja se sisältää kuitua enemmän kuin kotimaiset tutut metsämarjat. Muistathan myös myöhemmin alkukesästä kauppoihin saapuvat kotimaiset vihreät parsat.

parsa

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja  Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.