Parsa! Pannuleipä saa kaverikseen ihanaa parsaa, josta syntyy maistuva parsapannuleipä. Pannuleipä on herkullinen pikkusuolainen, mikä saa jokaisen vatsan täyttymään!
Vinkki: Valmiit pannuleivät voi pakastaa, jos niitä jää yli.
Parsapannuleipä
6 pannuleipää
Valmistusaika: 60 min
Taikina:
- 300 g turkkilaista jogurttia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl suolaa
Jogurttivaahto:
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- pippuria
Parsasalaatti:
- 1/2 ruukkua minttua
- 70 g vuonankaalia
- 250 g vihreää parsaa
- suolaa
- pippuria
- loraus oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi:
parmesaanijuustoa
Valmista leipätaikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää turkkilainen jogurtti, sekoita taikinaksi. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Peitä kulho puhtaalla keittiöliinalla ja anna taikinan levätä sillä aikaa, kun valmistat täytteet.
Poista parsoista kova kanta ja kuori varret. Leikkaa nuput irti, suikaloi varresta kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja ja laita kylmään veteen. Leikkaa ylijääneet rippeet pieniksi paloiksi.
Keitä nuput ja ylijääneet parsapalat reilusti suolatussa vedessä 1–2 minuuttia. Jäähdytä heti kylmässä vedessä. Valuta parsat ja siirrä kulhoon. Lisää vuonankaali ja pieneksi silputtu minttu, suikaloidut parsaviipaleet, sitruunan mehu ja muut mausteet. Sekoita ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Valmista jogurttivaahto. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Mittaa joukkoon jogurtti, mausteet ja pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi. Kääntele kermavaahdon sekaan ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
Jaa leipätaikina kuuteen osaan. Kauli taikinapalat paistinpannusi kokoisiksi mahdollisimman ohuiksi taikinalevyiksi, käytä jauhoja apuna. Paista leipiä kuumalla paistinpannulla noin 3 minuuttia per puoli. Varo, etteivät leivät pala.
Levitä leipien päälle jogurttivaahtoa, parsasalaattia ja raasta lopuksi päälle parmesaanijuustoa. Nauti heti.