Pehmeä purjomunakas pelastaa arjen kiireiden keskellä. Se on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu ihan jokaiselle.
Vinkki: Lempeästä purjosta voi käyttää sekä valkoiset että vihreät osat. Syö raakana, valmista klassista purjoperunakeittoa tai paahda pehmeäksi uunissa.
Pehmeä purjomunakas
Kahdelle
Valmistusaika: 20 min
- 200 g purjosipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- loraus öljyä
- 6 kananmunaa
- 2 rkl kermaa tai maitoa
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- nokare voita paistamiseen
- ½ dl juustoraastetta
- 100 g ranskankermaa
- 50 g salaattisekoitusta esim. pinaattia ja lehtikaalia
Paista ensin sipulit. Halkaise purjo ja pese huolellisesti mahdolliset hiekanjyvät ja mullat pois. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota purjoa ja valkosipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Nosta sivuun odottamaan.
Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma sekä suola ja rouhi mukaan mustapippuria. Vispaa tasaiseksi. Sulata paistinpannulla nokare voita, lisää munamassa ja ripottele päälle juustoraaste. Paista omelettia 3–5 minuuttia keskilämmöllä kunnes pinta on hieman hyytynyt. Lisää purjoa, salaattisekoitusta ja ranskankermanokareita hyytyneen omeletin päälle. Taita ja tarjoile heti.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.