Perunagalette maistuu nälän tullessa sopivana ja maistuvana herkkuna, nam kuinka hyvää. Kokeile rohkeasti ja tallenna resepti itsellesi alta!

 

Perunagalette

4–6 annosta
Valmistusaika: 1,5 h

Pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½– 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1/2 dl kylmää vettä

Täyte: 

  • 500 g varhaisperunoita (noin 10 kpl)
  • 2 tl dijon-sinappia
  • muutama oksa timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 kananmuna

Lisäksi:

  • noin 50 g rucolaa
  • suolaa
  • pippuria
  • loraus öljyä

 

Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta ja anna jäähtyä.

Valmista taikina. Mittaa kuivat aineet sekä juustoraaste kulhoon. Sekoita. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi kuivien aineiden sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinapalloksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Leikkaa jäähtyneet perunat siivuiksi ja laita kulhoon. Hienonna timjami ja valkosipulinkynnet, lisää perunoiden joukkoon. Lisää joukkoon Dijon-sinappi, öljy ja mausteet. Sekoita varovaisesti. Laita täyte sivuun odottamaan.

Ota taikina jääkaapista ja kaulitse ohueksi, pyöreäksi levyksi suoraan leivinpaperille. Levitä ranskankerma jättäen noin 5 cm leveän taikinakaistaleen reunoille. Asettele perunat ranskankerman päälle. Käännä taikinareunat täytteen päälle ja voitele reunat kananmunalla.

Siirrä leivinpaperi varovasti pellille ja paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

Kun piirakka on jäähtynyt, huuhtele rucola ja mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Koristele piirakka rucolalla ja tarjoile!