Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Mitä saa jos yhdistää kaksi lasten keskuudessa suosittua ruokalajia? Pinaattiletut roikkuvat vuodesta toiseen kouluruokakyselyjen top 10:ssä. Miksi niitä ei voisi laittaa hodarisämpylän väliin?

Tässä artikkelisarjassa julkaistaan jokaiselle viikonpäivälle taatusti muksuille maistuva, nopea ja helppo resepti. Reseptit sisältävät muutamia työvaiheita, joissa vanhempi voi olla apuna. Tämä resepti tekee sarjaan poikkeuksen ja valmistuksen pitäisi onnistua kouluikäiseltä lapselta omatoimisesti.

 

Katso aikaisemmat reseptit täältä:

Maanantai: TACO DOG

Tiistai: FISH DOG

Keskiviikko: NAKKI DOG

Hyvä hodari ei nakkia kaipaa – pidä välillä kasvisruokapäivä

Jatkuva nakkien pupeltaminen ei ole paras vaihtoehto kasvavan lapsen monipuolisen ja hyvinvointia tukevan ruokavalion perustaksi. Kerran viikossa on jo pelkästään vaihtelun vuoksi järkevää pitää yksi kasvisruokapäivä. 

Vaasan rukiinen DARK DOG Hot Dog sämpylä on laktoositon ja vegaaninen vaihtoehto. Se sisältää myös 26 prosenttia täysjyväruista ja siinä on enemmän ravintokuitua kuin useimmissa hedelmissä. 

Perinteitä kunnioittaen

Torstai on hernaripäivä! Tämä edelleen elävä perinne on vuosisatoja vanha ja juontaa juurensa Ruotsin armeijasta. Katolisessa uskonnossa perjantai oli paastopäivä, joten torstaina haluttiin tarjota tukevaa ja ravitsevaa ruokaa. Vihreän pirteä PINAATTI DOG on kasvisruokaa ja kiinteämpi vaihtoehto hernekeitolle.

 

Hernekeitto olisi ollut hieman villi idea hodarin väliin, mutta korvasimme sen toisella vihreällä kouluruokaklassikolla pinaattiletuilla! Toinen merkittävä suomalainen ruokaperinne on säilöminen, joten talviaikaan säilötyt punajuuret sopivat erinomaisesti vaikka hodarin väliin.

 

Torstai: Arkiruoka (insp. Hernekeittopäivä)

pinaatti dog

PINAATTI DOG

 

Tarvitset:

Koristeluun:

  • Tuoretta pinaattia

Tee näin: 

Vanhempi: Rennosti ottaminen

Lapsi: Paahtaminen, huuhteleminen, levittäminen

  1. Lämmitä pinaattiohukaiset leivänpaahtimessa.
  2. Avaa Vaasan DARK DOG rukiinen hot dog sämpylä ja lämmitä sitä hetki leivänpaahtimen päällä.
  3. Huuhtele pinaatit ja valuta ne kuiviksi.
  4. Levitä puolukkahillo sämpylän väliin. Lado sen jälkeen pinaattiohukaiset, punajuuriviipaleet sekä pinaatti. Purista sämpylä yhteen ja nauti.

 

Seuraa Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muita käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.