Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Hyviä vegaanisia reseptejä ei voi koskaan olla liikaa. Kasvisruokapäivät ja vegaaniset vaihtoehdot ovat arkipäiväistyneet ja samalla rikastuttaneet suomalaista ruokakulttuuria. Myös herkullinen hodari voi olla vegaaninen ilman alleviivausta. Riittää, että annos on hyvä.

Tässä artikkelisarjassa julkaistaan jokaiselle viikonpäivälle hodariresepti, jonka muksu voi valmistaa itse tai yhdessä vanhemman kanssa. 

 

Katso aikaisemmin julkaistut reseptit täältä ja koosta itsellesi viikon välipalalista:

Maanantai: TACO DOG

Tiistai: FISH DOG

Keskiviikko: NAKKI DOG

Torstai: PINAATTI DOG

Perjantai: HAWAIJI DOG

Pikkuisen parempi pitaleipä

Perinteisesti pitaleipä leivotaan mahdollisimman hienoon valkoiseen vehnäjauhoon. Se on herkullista, mutta pitkällä aikavälillä kannattaa kiinnittää huomiota leivän ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin.

Täysjyväruista sisältävä Vaasan rukiinen DARK DOG sämpylä pärjää herkullisuudellaan pitaleivälle sisältäen samalla runsaasti ravintokuitua. Nämä hodarisämpylät on myös leivottu Suomessa.

Ruokaan liittyvät mielikuvat määrittävät makuelämystä

Kasvis- ja vegaaninen ruoka on yleensä silloin parhaimmillaan, kun sitä ei tarvitse erikseen alleviivata. Luontaisesti lapset haluavat syödä tuttuja makuja ja turvallisia ruokalajeja, joten helposti lähestyttävät falafel-pyörykät ovat hyvä vaihtoehto hodarin väliin.

Väriä ja sävyä annokseen tuo kotimainen punasipuli, jonka saatavuus on hyvä ruokakaupoissa aina kevääseen saakka. Punasipuli on keltasipulia maultaan miedompi. Silti tuoreen sipulin kannattaa antaa olla kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua. Tämä pieni kikka toimii myös salaateissa ja muissa ruokalajeissa, joissa on tarkoituksena tarjota sipulia sellaisenaan.

 

Tämä resepti on saanut inspiraationsa lähi-idän makumaailmasta ja pita-leivästä. Ne ovat yleistyneet myös Suomessa 2000-luvulla ja monikäyttöisen hummuksen myynti kasvaa jatkuvasti kotimaisissa ruokakaupoissa. Jos et vielä ole hummuksen ystävä, niin tämän hodarin jälkeen olet.

 

Lauantai: Sipuli (insp. Lähi-itä ja pitaleipä)

pita dog

PITA DOG

 

Tarvitset:

Koristeluun:

  • 1 kpl pieni punasipuli

Tee näin:

Vanhempi: Halkaiseminen, kuoriminen, leikkaaminen, paistaminen

Lapsi: Valuttaminen, levittäminen, asetteleminen

  1. Halkaise ja kuori sipuli, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Laita sipuliviipaleet lasiin kylmään veteen. Anna liota noin 10 minuuttia ja valuta kuivaksi.
  2. Paista falafel-pyörykät tilkassa öljyä pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Avaa Vaasan DARK DOG rukiinen hot dog sämpylä ja lämmitä se paistinpannulla falafelien kanssa.
  4. Levitä hummus sämpylän väliin, asettele pohjalle huuhdellut salaatinlehdet. Lisää punasipuli sekä falafelit ja nauti.

 

Seuraa myös Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muita käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.