Pitaija / Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku

Helmikuun kolmas Satokausi-kasvis, pitaija on varsinainen showstopper! Upeaa pinkkiä hedelmää ei voi olla huomaamatta hedelmäosastolla.

Food Market Herkusta löydät pitaijan  sekä kaksi muuta helmikuun Satokausi-kasvista: bataatin ja veriappelsiinin. Satokausien mukaan syöminen on helpompaa kuin koskaan!

Food Market Herkusta löydät helmikuun Satokausi-kasvikset

Satokausikasvis – Pitaija Kaktushedelmä säväyttää somessa

Pitaija, joka tunnetaan Aasiassa nimellä lohikäärmehedelmä, on Keski-Amerikasta lähtöisin oleva kaktushedelmä. Hedelmäosaston kaunokainen on kirkkaan pinkki päältä, mutta sen valkoinen hedelmäliha on täplitetty mustilla siemenillä. Sen mieto maku muistuttaa kiiviä. Kauniin ulkomuodon lisäksi pitaija sisältää paljon kuitua.

Veriappelsiini, bataatti ja pitaija

Kuoresta saa kauniin astian

Kypsän pitaijan tunnistaa täysin punaisesta kuoresta. Hedelmä kypsyy huoneenlämmössä muutamassa vuorokaudessa, jonka jälkeen sitä kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Kypsä hedelmä on helppo käsitellä ja halkaistuna hedelmäliha irtoaa lusikalla kaapimalla. Kuoren puolikkaat voi hyödyntää tuorepuuron tai hedelmäsalaatin tarjoiluastiana. Miedon makuisen hedelmälihan aromeita voi korostaa tilkalla limetin mehua.

Yhdistä kaksi helmikuun Satokausi-kasvista hedelmäsalaatissa! Lisää kuutioidun pitaijan joukoon veriappelsiinia.
Sopii suolaiseen ja makeaan ruoanlaittoon

Pitaija on helppokäyttöinen ja herkullinen. Sitä voit käyttää kaikkialle mihin banaaniakin: se sopii smoothien joukkoon, hedelmäsalaatteihin, jogurtin kanssa tai raakapuuroissa. Miedon makuisen pitaijan hedelmäliha toimii myös erinomaisesti erilaisissa salsoissa: sekoita kuutioitu hedelmä ja hienonnettu chili keskenään. Mausta salsa limetin mehulla. Raikasta salsalla tortillat ja tacot. Kokeile soseutettua pitaijaa raikastamaan dippikastikkeita.

Helmikuun Satokausi-kasvis

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.