Laskiaispullat – Kaupallinen yhteistyö: Valio Luomu

 

Tänä talvena pullat mehevöitetään porkkanalla! Sievän oranssin sävyiset porkkanapullat täytetään kermavaahdolla ja porkkana-passionhillolla ja nautitaan laskiaisena pulkkamäkiseikkailun päälle.

Porkkana mehevöittää pullan

Laskiaispullat maistuvat ihanilta ihan perinteisessä muodossaan hillolla tai mantelimassalla, mutta klassikkoleivonnaista on hauska myös tuunata uusilla makuvariaatoilla. Tänä vuonna tartuimme kotoisaan porkkanaan sekä eksoottiseen passionhedelmään ja pyöräytimme Valio Luomu -tuotteiden avulla ihan mielettömän maukkaat porkkanaiset laskiaispullat.

laskiaispullatHienoksi raastettu porkkana antaa pulliin kauniin oranssin sävyn lisäksi uskomatonta mehevyyttä, mutta pullat eivät kuitenkaan menetä syntisen suloista olemustaan. Pullataikina valmistetaan muuten perinteisen reseptin mukaisesti Valio Luomu vanhanajan täysmaidosta, Valio Luomu voista, sokerista, munista ja vehnäjauhoista. Porkkanapullat täytetään laskiaispulliksi raikkaalla porkkana-passionhillolla ja Valio Luomu kuohukermasta vatkatulla vaahdolla.

laskiaispullatTunnetko jo passionhedelmän?

Laskiaispullat saavat mukavan trooppisen tuulahduksen passionhedelmästä, jota kutsutaan myös nimillä kärsimyshedelmä ja punapassio. Kyseessä ei ole hedelmäosaston kaunein kaveri, mutta makua siinä on senkin edestä. Passionhedelmä on maultaan kirpeän täyteläinen ja aromaattinen. Kypsän hedelmän tunnistaa ryppyisestä kuoresta, joten jos haluat käyttää hedelmät lähellä ostohetkeä, jätä sileäkuoriset passionhedelmät kauppaan.

Passionhedelmän siemenet ovat syötäviä, mutta melko kovia, joten voit halutessasi pusertaa hedelmistä mehun siivilään ja keittää hillon ilman siemeniä.

Kokeile myös viime vuoden hittiä: appelsiini-laskiaispullaa, jossa maistuu sesongin raikas appelsiini monessa muodossa!

laskiaispullatLaskiaisen porkkanapullat porkkana-passionhillolla

18-20 kpl

porkkanapullat:

porkkana-passionhillo:

  • 250 g porkkanaa
  • 7 passionhedelmää
  • 1 sitruuna
  • 3 dl hillosokeria
  • kanelitanko

kermavaahto:

porkkanapullat:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Laita maito yleiskoneen kulhoon ja liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, munat, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Alusta sekaan loput jauhot ja lopuksi hienosti raastettu porkkana sekä huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta noin sadan gramman pullia ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 220 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

porkkana-passionhillo:

Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne kypsiksi. Soseuta kypsät porkkanat. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisus lusikalla porkkanasoseen joukkoon kattilaan. Lisää sitruunan mehu, hillosokeri ja kanelitanko. Keitä hilloa 10 minuuttia. Anna jäähtyä, poista kanelitanko.

laskiaispullien kokoaminen:

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Halkaise pullat ja täytä ne porkkana-passionhillolla ja kermavaahdolla.


Lue lisää Valio Luomusta ja katso ihanat reseptivinkit osoitteesta valio.fi/luomu/. Muista myös seurata Valiota Instagramissa @valiofi.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.