Puutarhan vuosittaiset työt – Kaupallinen yhteistyö: GreenCare

 

Kaipaatko selkeitä ohjeita nurmikon tai marjapensaiden hoitoon? Kiinnostaako kompostointi? Tutustu yhdessä GreenCaren kanssa tuotettuihin how to -videoihin ja lue vinkit, joiden avulla pääset taatusti alkuun puutarhanhoidossa.

Puutarhan vuosittaiset työt

Marjapensaan keväthuolto

Löytyykö teidän pihalta marjapensas? Herukat, karviaiset ja muut marjat maistuvat ihanasti sadonkorjuuaikaan. Jotta pensas tuottaa reippaasti satoa vuodesta toiseen, tarvitsee se säännöllistä hoitoa. Marjapensaiden lannoitus kannattaa tehdä keväällä kun maa on sulanut. 

Satokausi-puutarhan karviaispensas saa kasvuvoimaa Puutarhan Kevät -lannoitteesta, jonka käyttö on superhelppoa. Puutarhan Kevät on Suomen suosituin lannoite. Se edistää kasvien kasvua ja kukkien muodostumista lisäten satoa.

Lannoittamisen lisäksi marjapensas hyötyy katteesta, joka estää rikkakasvien kasvua sen juurella ja pitää kosteutta. Uutta katetta kannattaakin lisätä keväisin kun maa on sulanut. Muista kitkeä alue ensin.

Puutarhan vuosittaiset työtNurmikon hoito

Nurmikko hyötyy hoidosta, kuten muutkin puutarhan kasvit. Laadukas lannoite keväällä, säännöllinen leikkuu ja oikein pitkän kuivan jakson sattuessa kastelu takaavat kauniin nurmikon, kunhan kasvualusta on kunnossa. 

Satokausi-puutarhan nurmikko saa ravinteita Nurmikon Kevät & Kesä PLUS™ nurmikkolannoitteesta. Pienet talvivauriot paikataan helposti Nurmikon pikakunnostusseoksella. 

Miten usein nurmikko tulee leikata? Suurin ja tärkein nurmikon hoitotyö on sen leikkuu. Nurmikko leikataan niin usein, että se näyttää hoidetulta, viimeistään noin 10 sentin pituisena. 

Puutarhan vuosittaiset työtKompostin hoitaminen

Ravinteiden kierrättäminen puutarhaan kompostin kautta kannattaa. Hyvin palanut komposti toimii niin lannoitteena kuin maanparannusaineenakin. Jos sinulla on kompostori, pääset myös helposti hyödyntämään kotitalouden orgaanisen jätteen. Kompostoinnin a ja o on maatuvien ainesten tasapaino: GreenCare Puucee- ja kompostikuivike pitää huolen siitä, ettei hajua synny ja kompostoituva massa pysyy sopivan ilmavana. 

Vinkki! Puucee- ja kompostikuivike toimii myös loistavasti keittiön biojäteastian pohjalla kosteuden kerääjänä ja hajujen poistajana.

Puutarhan vuosittaiset työt Syyslannoitus auttaa kasvia valmistautumaan talveen

Tiesitkö, että syyslannoitus tulee aloittaa jo elokuussa? Kasvista riippuen syyslannoitteeseen siirrytään sadonkorjuun jälkeen. Tärkeää on, että kasvi saa tarvitsemiaan ravinteita vielä alkusyksystä, jolloin se aloittaa talveen valmistautumisen. 

Satokausi-puutarhan monivuotiset kasvit lannoitaan Puutarhan Syksy -lannoitteella, joka edistää kasvien talvehtimisita. Syyslannoite auttaa kasveja voimaan hyvin myös seuraavana kasvukautena.

Syyslannoitteesta on hyötyä esimerkiksi seuraaville: marjapensaat, hedelmäpuut, monivuotiset yrtit ja perennat.

 

Lue myös:

Puutarhakauden startti – mitä puutarhassa tehdään keväällä?

Miten kasvattaa vihanneksia itse


Lisää asiantuntetaa tietoa puutarhaan löydät GreenCaren sivuilta greencare.fi. Tutustu myös GreenCaren Instagramiin ja Facebookiin.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokausi-kasviksista sekä vinkkejä hyötykasvien kasvatukseen.