Kaupallinen yhteistyö: Fiskars

 

Kasvimaalla arjen kiireet unohtuvat. Olipa kasvimaasi pienen parvekkeen kokoinen tai kokonaisen tontin täyttävä rehevä puutarha, tarjoaa se tilaisuuden nauttia kasvun ihmeestä kaikilla aistella. Kun kädet tekevät, mieli lepää. Oikeilla työvälineillä saat kasvimaasta enemmän irti vieläkin enemmän, sillä laadukkaat välineet helpottavat kasvualustan muokkaamista, taimien istuttamista ja kasvuympäristön hoitamista. Tänään on aika tutustua jokaisen kotipuutarhurin välttämättömiin välineisiin – sujauta siis kädet puutarhahansikkaisiin, vedä saappaat jalkaan ja astu kanssamme kasvimaalle!

Oikeilla työvälineillä onnistut takuuvarmasti

Unohda mielikuvat kasvimaalla kyykkimisestä ja rikkaruohojen repimisestä. Oikeanlaisilla ja hyvin huolletuilla työvälineillä kasvimaan muokkaaminen sujuu sutjakasti, eivätkä rikkaruohotkaan ehdi kasvaa riesaksi asti. Kun jokaiselle työvaiheelle hankitaan siihen suunniteltu työväline, ovat hankalat työasennotkin historiaa. Saatatpa toimivien puutarhatyökalujen myötä joutua jopa kilpailemaan siitä, kenen vuoro on kulloinkin kasvimaata kuokkia.

Työkalujen laadusta ei kannata tinkiä. Fiskars Xact™ -sarjan työkalut tekevät kaivamisesta, istuttamisesta ja kitkemisestä lasten leikkiä. Kaikki työvälineet on testattu ja todettu toimiviksi Satokausi-puutarhassa, joten näihin suosituksiin voi todella luottaa!

Maan muokkaaminen käy kätevästi talikolla ja puutarhalapiolla

Kevyen ja kestävän Fiskars Xact™ -sarjan puutarhatalikon piinkovat piikit taltuttavat kaikkein tiukimpaankin tallaantuneen kasvualustan. Kätevällä kapineella käännät kasvimaan, ilmaat nurmikon ja haravoit kulkureiteille kulkeutuneet kivet. Jotta maan muokkaaminen ja kaivaminen kävisi mahdollisimman helposti, tarvitset myös luotettavan lapion. Fiskars Xact™ puutarhalapio kuuluu jokaisen puutarhurin vakiokalustoon. Porrastetun reunan ja teroitetun terän alla antavat periksi niin maaperä kuin kasvien juuretkin. Jos muokattavana on astetta kovempaa maata, apuun rientää Fiskars Xact™ puutarhan pistolapio.

Ergonomia ja tehokas työasento on huomioitu komposiittikahvan ja teräsosan suunnittelussa. Lapioiden ja talikon työntö- ja vetokahvat ovat molempikätisiä ja niissä on miellyttävä SoftGrip-tartuntapinta, joka istuu käteen ilman puutarhahansikkaitakin. Työvälineiden koon (M/L) voi valita käyttäjän pituuden ja käyttötarkoituksen mukaan. Lyhyempivartisella on mukavampi muokata viljelylaatikoita, kun taas pitkävartinen on omiaan perinteisen pottumaan, kohopenkkien ja kasvimaan muokkaamiseen. 

Möyhennä, ilmaa ja istuta!

Kun järeimmät maanmuokkaushommat on hoidettu, voi kasvimaan möyhentämistä ja kasvualustan ilmaamista jatkaa Fiskars Xact™ -istutustalikolla. Suuret ja terävät, ruostumattomat teräspiikit pureutuvat maahan tehokkaasti. SoftGrip-kahva sopii käteen useammassa asennossa ja pidempi varsi tuo tasapainoa ja voimaa vipuamiseen. Istutustalikko sopii myös rikkaruohojen ruotimiseen.

Seuraavaksi käyttöön pääsee leveä Fiskars Xact™ -sarjan leveä istutuslapio. Erityisleveä ja teroitettu, kiillotetusta teräksestä valmistettu lapio on täydellinen apuri istuttamiseen, kaivamiseen ja maanmuokkaukseen. Kompaktinkokoisten työkalujen säilytys käy kätevästi, sillä kahvassa on reikä seinälle ripustamista varten.

Huolella hoidettu kasvimaa pysyy siistinä ja satoisana

Istuttamisen jälkeen on hyvä huolehtia kasvimaan siisteydestä ja siitä, että hyötykasvien sekaan ei eksy kutsumattomia vieraita kuluttamaan kasvualustan energiaa. Ruostumattomasta teräksestä valmistetulla 7-piikkisellä Fiskars Xact™ -pikkuharavalla rikkakasvit ja puista penkkiin pudonneet lehdet saavat kyytiä. Viuhkamainen harava on täydellinen työkalu kasvimaan ja kukkapenkkien ahtaimpiinkin väleihin.

Fiskars Xact™ -rikkaruohoraudalla poistat pitkäjuuristen rikkaruohot maaperää vahingoittamatta. Pitkä ja terävä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu työkalu on yhtä aikaa tarkka ja tehokas.

Pese, huolla ja teroita – vinkit puutarhatyökalujen pitkään ikään tulevat tässä

 

1. Säilytä kaikkia puutarhan työkaluja vajassa tai muualla sisätiloissa suojassa sateelta ja kosteudelta.

 

2. Muista puhdistaa ja kuivata työvälineet aina käytön jälkeen, sillä kosteus tekee hallaa niiden metalliosille.

 

3. Teroita terät, lapiot ja talikon piikit, kun huomaat niiden tylsyneen. Tylsät terät huonontavat työergonomiaa ja heikentävät työtehoa, puhumattakaan työskentelymukavuudesta. Puhdista työkalut ennen teroittamista tiskinpesuaineella ja kuivaa ne huolella. Käytä timanttiviilaa tai hiomakiveä, ja pidä kulma samanlaisena kuin se on ollutkin.

 

4. Jos työkaluissasi on puuvarsi, öljyä ne tasaisin väliajoin esimerkiksi pellavaöljyllä.

 

Jos kaipaat uusia voimia kasvimaallesi, kannattaa tilaisuuteen tarttua nyt, sillä saat Fiskarsin verkkokaupan koko puutarhavalikoimasta -20 % alennuksen. Toimi nopeasti, sillä etu on voimassa vain 30.4. saakka!