Hunajapomelo on erittäin suurikokoinen sitrushedelmä, jolla on paksu, hieman huokoinen ja usein kellanvihreä tai keltainen kuori. Hedelmäliha on vaaleankeltaista tai joskus punertavaa, mehukasta mutta hieman kuivempaa kuin greipillä, ja maultaan makeaa, vähähappoista ja miedosti greippimäistä. Valitse painava, kiinteä ja tuoksuva hedelmä. Hunajapomelo voi painaa jopa yli kilon.
Käyttövinkit
Sellaisenaan: Kuori ja nauti lohkoina. Valkoiset kalvot lohkojen ympärillä ovat karvaita, joten poista ne ennen nauttimista.
Salaatit: Sopii erinomaisesti hedelmä- ja vihersalaatteihin, koska se ei ole yhtä vetinen kuin muut sitrukset.
Lämpimät ruoat: Lisää lämpimiin ruokiin vasta kypsennyksen loppuvaiheessa, sillä kuumennus voi tehdä siitä kitkerän.