Keltajuuri on punajuuren keltainen sukulainen, muodoltaan usein pyöreä tai pitkulainen. Sen malto on kauniin kullankeltainen ja maku punajuurta miedompi, makeampi ja vähemmän multainen. Keitettäessä se ei värjää ympäristöään punajuuren tavoin. Valitse kiinteitä, sileäpintaisia ja kolhiintumattomia juuria. Raita-, puna- ja keltajuurikkaat keräävät maaperästä nitraatteja, joten niitä ei suositella alle yksivuotiaille lapsille.

Käyttövinkit

Kypsennettynä: Keitä kuorineen (säilyttää maun ja ravinteet paremmin), paahda uunissa, höyrytä tai käytä sosekeitoissa ja pyreissä. Raakana: Ohuina viipaleina tai raasteena salaateissa. Kaunis väri pääsee oikeuksiinsa raakana. Lisukkeena: Tarjoa esimerkiksi kalan tai vaalean lihan kanssa. Sopii hyvin myös vuohenjuuston pariksi.