Raparperi kypsyy makeassa mausteliemessä herkulliseksi lämpimäksi jälkiruoaksi. Yhdistä se maustamattomaan jogurttiin tai, jos todella haluat herkutella, vaniljajäätelöön. Käytä nuoria ja kauniin punaisia raparperin varsia, jotta saat jälkkäristä mahdollisimman näyttävän.
Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 5 min
Kypsennysaika: 15 min
Ainekset
- 350 g tuoretta raparperia
- 1 dl appelsiinimehua
- 3 rkl hunajaa
- peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
- 0,25 tl kardemummaa jauhettuna
- 2 kokonaista tähtianista
- 1 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet kaavittuna erikseen
Tarjoiluun maustamatonta jogurttia tai vaniljajäätelöä
Valmistus
- Lämmitä uuni 2o0°C.
- Pese raparperinvarret ja pilko ne vinosti noin 5 cm pituisiksi paloiksi. Levitä palat vuoan pohjalle.
- Sekoita loput ainekset pienessä kulhossa ja kaada raparperinpalojen päälle.
- Kypsennä uunissa n. 12-15 min tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. Hämmennä kerran pari kypsennyksen aikana.
- Annan jäähtyä hetki ja tarjoile jogurtin (tai vaniljajäätelön) kera.
![](https://satokausi.fi/wp-content/uploads/2024/06/06429810559111_2_web.jpg)
Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):
1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.
Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan