Retiisisalaatti

Tarvitset: noin 10 retiisiä naatteineen, nipun tuoretta sipulia, majoneesia, dijon-sinappia, sitruunanmehua, suolaa sekä pippuria.  

  • Huuhtele nippu retiisejä (n.150 grammaa)
  • Ryöppää naatit (kasta kiehuvassa vedessä noin 10 sekunnin ajan) ja viipaloi mukulat
  • Valuta naatit huolellisesti ja anna niiden jäähtyä
  • Silppua noin puoli desilitraa ruoho- tai kevätsipulia
  • Laita retiisit, sipulit ja revityt naatit tarjoiluastiaan
  • Lisää sekaan ruokalusikallinen majoneesia, ruokalusikallinen sitruunanmehua sekä teelusikallinen dijon-sinappia
  • Mausta salaatti suolalla ja pippurilla sekä sekoita huolellisesti
  • Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua

P.S. Salaattiin voi lisätä muitakin kasviksia, kuten varhaiskaalia tai nippuporkkanoita. Tällä tavalla valmistettu salaatti toimii mainiosti grilliruokien lisukkeena.

Suurin osa retiisin ravinteista sijaitsee naateissa, joten niitä ei kannata heittää pois.
Suurin osa retiisin ravinteista sijaitsee naateissa, joten niitä ei kannata heittää pois.