Kotimaiset luumut ovat täällä. Luumujen sesonki alkaa elokuussa ja ne antavat ihanaa makeutta erilaisiin leivonnaisiin. Rukiinen luumupaistos on syksyn ihanin leivos.
Vinkki: Kokeile rommimarinoituja luumuja. Sokeriliemessä ja rommissa säilötyt luumut ovat oiva, aikuiseen makuun sopiva jälkiruoka yhdessä vaniljajäätelön tai pannacotan kanssa tarjoiltuna.
Rukiinen luumupaistos
Neljälle
Valmistusaika: 60 min
Ruiscrumble:
- 1 dl ruisleseitä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 75 g jääkaappikylmää voita
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Pese luumut huolellisesti, halkaise ja poista kivet. Siirrä luumut isoon kulhoon ja mittaa mukaan sokeri, vaniljasokeri sekä sitruunamehu. Sekoita ja levitä luumut leikkuupinta ylöspäin uuninkestävään vuokaan.
Valmista ruiscrumble. Mittaa kaikki kuivat raaka-aineet kulhoon ja sekoita. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja nypi kuivien aineiden joukkoon. Levitä ruiscrumble tasaisesti luumujen päälle ja paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.