Kokkaile erilaisia kurpitsoja – ne sulavat suussa uunissa paahdettuina ja ovat ekologista syötävää. Samettinen myskikurpitsapasta on lokakuun paras pasta!
Vinkki: Kurpitsansiemenet ovat oivaa naposteltavaa! Pese kurpitsansiemenet, kuivaa ja paahda uunissa 175 asteessa 10–15 minuuttia.
Samettinen myskikurpitsapasta
Neljälle
Valmistusaika: 60 min
- 500 g myskikurpitsaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- loraus öljyä
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- 2 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- 1 dl pastan keitinvettä
- 350 g pastaa
Halkaise myskikurpitsa pitkittäin ja kaavi siemenet pois. Siirrä myskikurpitsanpuolikkaat uunipellille ja huiskuta päälle öljyä. Halkaise sipuli ja aseta se kuorineen leikkuupinta alaspäin uunipellille, lisää mukaan myös valkosipulinkynnet kuorineen. Paahda kasviksia 200 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes myskikurpitsat ovat kypsiä.
Kuumenna kupillinen vettä kiehuvaksi. Liota cashewpähkinät vedessä sillä välin, kun kasvikset paahtuvat. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta paketin ohjeiden mukaisesti. Ota talteen 1 dl pastan keitinvettä.
Kaavi myskikurpitsan sisus tehosekoittimen kulhoon, lisää myös kuorittu sipuli ja valkosipuli. Valuta cashewpähkinät ja lisää muiden ainesten joukkoon. Lisää raastettu parmesaani, valkoviinietikka ja suola. Soseuta tasaiseksi, ja lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.
Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon ja tarjoile heti.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.