Myskikurpitsa on päärynänmuotoinen tai pitkulaisen kellomainen talvikurpitsa. Sen kuori on kova, sileä ja väriltään vaaleanbeige tai kellertävä. Malto on syvän oranssia, kiinteää ja siemenet sijaitsevat pullistuneessa tyviosassa. Maku on makea, pähkinäinen ja hieman voinen. Valitse kiinteä, kolhiintumaton kurpitsa, joka tuntuu kokoonsa nähden painavalta.
Käyttövinkit
Kypsennettynä: Erinomainen uunissa paahdettuna, sosekeitoissa, pataruoissa, risotoissa ja pyreenä. Kuori pehmenee kypsennettäessä, joten sitä ei ole aina välttämätöntä kuoria.
Leivonta: Soseutettuna sopii makeisiin leivonnaisiin, kuten piirakoihin ja kakkuihin, sekä leipätaikinoihin.
Siemenet: Paahda pestyt siemenet ja käytä naposteltavina tai koristeena.
Säilytys: Kovan kuorensa ansiosta säilyy hyvin viileässä ja kuivassa paikassa useita kuukausia.