TARVITSET:

n.10 Maa-artisokkaa
2 fenkolia
3 raitajuurta
1 tl pippuria
1/2 tl suolaa
2,5 dl kaurakermaa
1 pkt (300g) marinoitua tofua (esim. Jalotofu kylmäsavu)
4 dl suppilovahveroita
n. 1 rkl ruokaöljyä paistamiseen
1-2 valkosipulin kynttä
kourallinen persiljaa

eskimo2

VAIHE 1:

  • Pese juurekset, pilko maa-artisokat, halkaise fenkoli ja raitajuuret.
  •  Laita paistopussi uunivuoan pohjalle ja levitä maa-artisokat pussiin.
  • Lisää suolaa, pippuria ja
    kaada kaurakerma päälle.
  • Aseta halkaistut fenkolit ja raitajuuret päälle ja sulje pussi.
  • Paista uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia.

eskimo5

VAIHE 2

  • Kun juurekset ovat paistuneet n. 20 minuuttia, avaa tofupaketti ja kuivaa pinta talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.
  • Revi suppilovahverot pienemmiksi ja paahda hetki kuumalla pannulla.
  • Kun vesi on haihtunut,
    lisää öljy. Pilko valkosipuli ja persilja, ja lisää ne pannulle. Nosta paistos erilliseen kulhoon.
  • Ota kuivattu tofu, leikkaa se kolmioksi ja halkaise palat. Paahda ensin kuivalla pannulla, ja lisää hetken päästä öljy.
  • Kun pinta on paistunut kauniin rapeaksi, on tofupihvi valmis ja lisää
    sienipaistos pannulle ja paista vielä hetki.
  • Ota juurekset uunista ja revi pussi auki. Varo kuumaa höyryä!
  • Tarjoile syksyn herkut suoraan paistopussista tai rakenna lautasille annokset.

eskimo10

Eskimo Ekopaistopussin hyödyt: 
• Säästyt ylimääräiseltä tiskiltä ja vuokien pesulta
• Pussi estää kosteuden haihtumisen ja kasvikset kypsyvät pussin sisällä tasaisesti meheväksi
• Paistopussissa oleva kerma saa makunsa höyrystyvistä kasviksista ja juureksista
• Revitty tai leikattu paistopussi on kaunis yksityiskohta tarjoilupöydässä
• Paistopussi sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja on valmistettu paperista

Tutustu paistopusseihin täältä!