Tämä aurinkoinen jälkiruoka on muunnelma keikauskakusta, joka koristellaan tällä kertaa aromikkaalla mandariinilla. Taikina saa upean oranssin värinsä hokkaido-kurpitsasta.

Keikausmuffinssit kannattaa valmistaa kurpitsanugettien kanssa samasta isosta kurpitsasta, sillä resepteillä on samat esivalmistelut.

Valmistuaika: 45 min

6 isoa muffinssia

Ainekset

  • 280 g kurpitsaa
  • 2 satsumaa
  • 2 satsuman raastettu kuori
  • 1 tl kookospalmu-, raakaruoko- tms. sokeria
  • 100 g tuoreita taateleita (n. 9 kpl)
  • 4 munaa
  • reilu 1 dl kookosjauhoja
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa tai leivinjauhetta
  • (rasvaa vuokien voiteluun)

Lisäksi: tukevia isoja muffinssivuokia (silikonisia tai paperisia) tai muffinssipelti.

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 225°C. Halkaise kurpitsa ja poista siitä siemenet. Pilko isoiksi kuutioiksi ja lado tasaisesti leivinpaperoidulle pellille. Paahda uunissa n. 15 min tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutta ovat edelleen “al dente”. Anna jäähtyä hetki.
  2. Alenna uunin lämpötila 175°C.
  3. Kuori satsumat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
  4. Jos käytät metallisia muffiinssivuokia voitele ne. Ripottele muffinssivuokien pohjalle hieman sokeria ja laita jokaisen vuoan pohjalle yksi satsumaviipale.
  5. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa ja sen jälkeen kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Aja tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi massaa muffinssivuokiin reilusti, taikina kohoaa kypsyessään vain vähän.
  6. Paista muffinsseja n. 20-22 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita eikä koktailtikkuun tartu enää taikinaa.
  7. Irrota muffinssi vuoasta varovasti puristelemalla ja veitsen avulla. Keikauta lautaselle ja syö lämpimänä.