Syksyiset sienibruschetat! Satokausi-keittiössä valmistuu sesongin sienistä ja rapeakuorisesta patongista ihanan maukkaat sienibruschetat.
Sienibruschetat
6–8 kpl
- 200 g kantarelleja tai suppilovahveroita
- 1 salottisipuli
- 1 pullea valkosipulinkynsi
- 1 rkl voita
- 1 dl ruoka- tai kaurakermaa
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- ½ patonki
- parmesaanijuustoa
Putsaa sienet ja revi ne käsin pienemmiksi paloiksi. Pienet sienet voi jättää kokonaisiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi.
Laita sienet pannulle ja hauduta niistä enimmät nesteet pois. Lisää voi pannulle ja anna sulaa. Sekoita joukkoon sipuli ja valkosipuli, paista muutaman minuutin ajan.
Kaada kerma pannulle ja anna seoksen hautua noin viisi minuuttia. Mausta ruohosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa patonki siivuiksi ja paahda ne kuivalla kuumalla pannulla. Jaa sienimuhennos patonkien päälle ja viimeistele raastamalla hieman parmesaania jokaiselle bruschetalle. Tarjoile heti.