Kesäkuussa kaloista sesongissa on siika, joka sopii hyvin esimerkiksi raakakypsennettäväksi. Siikaceviche-tacot maistuvat kesäpäivien kevyenä lounaana.
Vinkki: Kokeile myös muita kaloja cevicheen, esimerkiksi ahven sopii hyvin. Muista kuitenkin pakastaa järvikalat ennen raakakypsennystä lapamadon varalta.
Siikaceviche-tacot
Neljälle
Valmistusaika: 45 min
- 400 g nahatonta siikafileetä
- 2 limetin mehu
- 2 avokadoa
- 1 jalapeno
- 1 nippu korianteria
- 2 kevätsipulin vartta
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- pieniä pehmeitä taco- tai tortillalettuja
- jalapeno- tai muuta haluamaasi majoneesia
Leikkaa tuoreet siikafileet pieniksi kuutioiksi ja siirrä kulhoon. Halkaise limetit ja purista mehu kalan päälle, sekoita.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi avokadon hedelmäliha kuoressaan ja kaavi lusikalla kulhoon. Hienonna jalapeno, kevätsipuli sekä korianteri pieneksi silpuksi ja lisää kalan joukkoon. Mittaa sekaan sokeri ja suola. Sekoita, peitä kelmulla ja anna maustua 15–30 minuuttia jääkaapissa.
Tarjoile siikaceviche pienten tortillalettujen ja jalapenomajoneesin kanssa.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.