Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Parsa on monelle kevään odotetuin kasvis, eikä syyttä. Parsa ja sitruuna ovat klassinen makukombo, joka toimii täyteläisessä risotossa loistavasti. Osa parsasta valmistuu risottopannulla, osa maustetaan soijakastikkeella ja asetellaan lopuksi aterian kruunuksi.

Neljälle

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 + 1 rkl öljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 l kasvislientä
  • 500 g vihreää parsaa
  • 2 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • 50 g voita
  • suolaa 
  • tuoretta timjamia

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja risottoriisi, kuullota pari minuuttia. Lisää valkoviini pannulle ja anna sen imeytyä riisiin. Ala sitten lisäämään kasvislientä pari desiä kerrallaan ja anna imeytyä riisiin ennen seuraavan liemiannoksen lisäämistä. Sekoittele ahkerasti.

Napsauta parsoista puisevat tyvet irti ja kuori parsat kevyesti. Leikkaa paloiksi. Lisää puolet parsasta risoton joukkoon noin puolivälissä liemen lisäämistä. Paista puolet parsasta erillisellä pannulla ruokalusikallisessa öljyä ja mausta soijakastikkeella. Jätä odottamaan.

Kun riisit alkavat olla sopivan kypsiä, sekoita risoton joukkoon sitruunan kuori ja mehu sekä parmesaani ja voi. Mausta tarvittaessa suolalla. Jaa risotto lautasille ja lusikoi päälle soijakastikkeella maustetut parsat. Viimeistele tuoreella timjamilla. 


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.