Kaupallinen yhteistyö: Närpiön Vihannes

Joko luit vierailustamme Närpiön Vihanneksella? Retkestä syntyi kattava tietopaketti kotimaisesta kasvihuoneviljelystä.

Närpiöstä matkaa 45 000 suippopaprikaa suomalaisiin ruokapöytiin joka viikko. Tällä kertaa annamme vinkkejä kuinka makeaa suippopaprikaa voi käyttää kotikeittiössä. Kokeile kauden hittikasvista aamusta iltaan!

Syksyn superuutuus – Esittelyssä suomalainen suippopaprika!

Paprikat kuuluvat kymmenen Suomen syödyimmän vihanneksen joukkoon ja syystäkin. Viime vuosina kotimaisten paprikoiden tarjonta on parantunut merkittävästi ja uusin tulokas on kotimainen suippopaprika. Makeana ja rouskuvana se maistuu monelle  ja on oiva lisä monipuolistamaan kasvisten kulutusta. Suippopaprika on saavuttanut suuren suosion varsinkin lapsiperheiden ruokapöydissä.

Vihannes joka pärjää tyrnille C-vitamiinin lähteenä

Monen muun ravintoaineen lisäksi paprikat ovat todella hyviä C-vitamiinin lähteitä. Jo yhdestä paprikasta saat moninkertaisen määrän C-vitamiinia päivän tarpeisiin nähden. Yksi suippopaprika sisältää C-vitamiinia yli kolmen appelsiinin verran. Sadassa grammassa paprikaa on enemmän C-vitamiinia kuin vitamiinipommiksi tituleeratussa tyrnissä!

Suippopaprika on maultaan makea ja rakenteeltaan rouskuva ja rapea. Tämän takia se on erinomainen ihan sellaisenaan raakana, mutta kannattaa kokeilla suippopaprikaa myös lämpimänä ruoanlaitossa.

Tällä kertaa testasimme suippopaprikaa niin aamupalalla, lounaalla kuin illallakin. Lisää suippopaprikareseptejä löydät blogistamme tulevina viikkoina!

Aamupala

Suippopaprikaa käytetään usein siivuina leivän päällä, rieskasta kääritty wrap on mukavaa vaihtelua voileiville. Lapsiperheissä tämä aamupala syntyy juniorien itse tekemänä, sillä esivalmistelua ei tarvita – vain näppäriä sormia. Kokeile herkullisen rouskuvia suippopaprika-wrappeja aamupalaksi tai pakkaa evääksi mukaan. Rapea suippis säilyy välipalaksi treenikassissa tai lounasevääksi, eikä vetistä rieskaa.

Suippopaprika-wrapit

Levitä koko rieskalle tuorejuustoa. Nostele keskelle pitkittäin leikattua suippopaprikaa ja salaattia. Kääri tiukaksi rullaksi ja leikkaa keskeltä kahtia.

Lounas

Täytetyt paprikat on suomalaisten luottoresepti. Tapoja valmistaa täytettyjä paprikoita on useita, vain taivas on rajana täytteen osalta. Suippopaprika sopii täytettäväksi erinomaisesti  – kokeile ensi kerralla täytettyjä suippopaprikoita kylmänä! Tämän annoksen voit syödä hyvin mielin käsin, rouskuvan makea suippis on kuin luotu täyttämiseen. Kokeile täytteenä proteiinipitoista hummusta ja saat ravitsevan lounaan käden käänteessä.

Täytetyt suippopaprikat

Täyte

  • 2/3 hummusta
  • 1/3 turkkilaista jogurttia
  • lehtikaalia
  • granaattiomenaa
  • ripaus suolaa

Halkaise suippopaprikat pituussuunnassa ja poista siemenet. Huuhtele ja hienonna lehtikaali. Ota granaattiomenasta siemenet talteen (kts. ohje siementen irrottamiseen). Sekoita kulhossa hummus ja turkkilainen jogurtti, lisää lehtikaali ja ripaus suolaa, sekoita. Nostele täyte suippopaprikoiden sisään, koristele granaattiomenan siemenillä.

Vinkki! Kokeile täytteenä myös lempijuureksestasi tehtyä tahnaa. Sekoita puolet juuressosetta ja puolet hummusta, mausta ripauksella suolaa.

Illalla

Suippopaprika on kuin tehty sellaisenaan rouskuteltavaksi! Ihanan raikas ja mehevä dippilautanen syntyy makeasta suippiksesta ja muista Närpiön Vihanneksen maistuvista kasviksista. Kurkku on takuuvarma valinta dippilautaselle, testaa myös hienostuneen hapokkaita Dunne-tomaatteja ja oransseja helmitomaatteja, jotka tuovat kivaa väriä dippilautaselle. Tämän käden käänteessä valmistuvan dippilautasen avulla houkuttelet perheen nuoremmatkin syömään puoli kiloa päivässä, makeat maut taatusti maistuvat.

Värikäs dippilautanen

  • kotimaista suippopaprikaa
  • kurkkua
  • Dunne-tomaatteja
  • oransseja helmitomaatteja

Dippi

  • kermaviiliä
  • granaattiomenaa
  • ripaus pippuria

Sekoita dipin ainesosat keskenään. Leikkaa suippopaprikasta ja kurkusta pitkittäin siivuja. Nostele lautaselle ja lisää mukaan tomaatit.

Seuraa Närpiön Vihannesta Facebookissa ja Instagramissa, niin saat uutiset kotimaisesta vihannesten tuotannosta ensimmäisten joukossa.

Satokausikalenterin blogista löydät jatkossa lisää reseptiikkaa suippopaprikasta.