Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

On aika tammikuun toisen Satokausi-kasviksen esittelylle ja vuorossa on monille ehkä vielä tuntemattomaksi jäänyt sweetie. Tämän makean sitruksen löydät tietenkin Food Market -herkun heviosastolta. Satokauden mukaisesti syöminen on nyt helpompaa kuin koskaan ennen!

Sweetien nimi kertoo kaiken oleellisen

Tumman vihreä sweetie on jalostettu 1980-luvulla risteyttämällä pomelo ja greippi. Se on kaikista makein greippien ja pomeloiden kaltainen sitrushedelmä. Sen makeus johtuu alhaisesta happopitoisuudesta, joten se sopii hyvin sellaisille henkilöille joiden mielestä greippi on liian hapanta. Sokeria sweetie ei kuitenkaan sisällä enempää kuin terveellisenä pidettyä greippi.

Food Market Herkku
Kuoren väri voi muuttua, mutta maku säilyy

Sesongin ensimmäiset hedelmät ovat tumman vihreitä, mutta kauden lopussa kuoren väri voi olla jopa kellertävä. Kuoren väri ei vaikuta makuun, vaan se pysyy tasaisen herkullisena koko kauden ajan. Sweetiet säilyvät useita kuukausia ja niiden sesonki kestää koko talven.

Tiesitkö, että sweetiessä on enemmän kuitua kuin omenassa ja yhtä paljon kuin kaalissa. Vatsa kiittää!

Food Market Herkku

Sitrusperheen uusin tulokas sopii moneen

Sweetiet ja greipit ovat vähäisellä käytöllä kotimaisessa ruokakulttuurissa ja suurin osa hedelmistä syödään sellaisenaan. Esimerkiksi Englannissa ne tunnetaan erityisesti aamiaishedelmänä. Sweetien kuoresta saadaan pektiiniä ja sitruunahappoa, jota voi hyödyntää säilömisessä.

Sweetieitä voi käyttää muiden sitrushedelmien tavoin salaateissa ja kotimaisten juuresten makupareina. Sweetie kestää myös paistamista, joten sen voi halkaista, valella rosmariinilla maustetulla hunajalla ja paahtaa uunissa noin 10 minuutin ajan.

Food Market Herkku
Kokeile sweetietä aamupalalla greipin sijaan.

Vinkki! Yhdistä kauden sitrukset raikkaaseen salaattiin. Mittaa kattilaan 1 dl vettä ja 1 dl hunajaa kattilassa, lisää 2 kanelitankoa, 2 tähtianista ja puolikas vaniljatanko. Keitä 10 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa 2 appelsiinia, 2 sweetietä ja 2 verigreippiä kalvottomiksi lohkoiksi. Siirrä kulhoon. Kaada päälle jäähtynyt siirappi ja anna maustua kylmässä 30 min.

Sweetie Food Market Herkku

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.