Kaupallinen yhteistyö Bimi®

Edellisessä artikkelissa pääsimme tutustumaan viime vuosien suosituimpaan uutuuskasvikseen Bimi®-parsakaaliin. Tässä artikkelissa matkustamme Pohjois-Savoon Kotalahdelle, jossa kasvaa tällä hetkellä kaikki Suomen Bimi®-parsakaalit. Maatilavierailun lisäksi löydät artikkelin lopusta ihanan Bimi®-parsakaalikäärön resepti. Niillä hurmaat kaikki vieraat vaikka valmistujaisissa, mökkivierailuilla tai rapujuhlissa!

Aina yhtä hyvä ostohetkestä riippumatta

Bimi®-parsakaalilla on oma patentoitu siemen sekä tarkasti valvottu tuotantomenetelmä, joten kaalit ovat aina parasta laatua. Suomessa ensimmäisenä tuottajana Bimi®-parsakaalia kasvattaa Tuoreverkkoon kuuluvat viljelijät Pekka ja Ari Torvinen. Kotimaisissa ruokakaupoissa myytävät Bimi®-parsakaalit on merkitty “Puhtaasti kotimainen”-merkillä, joten erehtymisen vaaraa ei ole. Tällä hetkellä kaikki Bimi®-parsakaalit kasvavat Pohjois-Savossa Kotalahdella.

Käsityö ja jatkuva laaduntarkkailu takaa parhaan maun

Yksi Bimi®-parsakaali tuottaa kasvukauden aikana 9-10 kukintoa, joten sadonkorjuu suoritetaan kolmen vuorokauden välein. Kauppakuntoisia Bimi®-parsakaaleja saadaan satoja kiloja päivässä noin viidenkymmenen työntekijän voimin. Peltojen kasteluvesi tulee läheisestä järvestä ja sato korjataan käsin. Valmiit Bimi®-parsakaalit pakataan myös käsin, joten jokainen tuote on varmasti parasta mahdollista laatua. 

Peltojen kasteluvesi tulee kuvassa näkyvästä järvestä. 

Yksi Bimi®-parsakaali tuottaa kasvukauden aikana 9-10 kukinto. Sadonkorjuu suoritetaan kolmen vuorokauden välein käsin. 

Vuorokaudessa pellosta pöytään

Suomalaisen Bimi®-parsakaalin ylivoimainen kilpailuetu on tuoreus ja nopeus. 

Pellolta pakkaamoon on vain muutaman kilometrin ajomatka.

Aamupäivällä korjattu sato lähtee tilalta jo iltapäivällä kauppaan! Harva suomalainen kasvis pystyy samaan kiertonopeuteen. Pakkauksen suojamuovi estää muiden kasvien tuottaman etyleenien vaikutuksen ja tuoksujen tarttumisen. Pakkaus estää myös hävikkiä ja pitää tuotteet pidempään syömäkelpoisena. Meidän kuluttajien vastuulle jää pakkauksen kierrättäminen.

 

Valmiit Bimi®-parsakaalit pakataan myös käsin, joten jokainen tuote on varmasti parasta mahdollista laatua. 

 

Pakkauksen kierrätettävä suojamuovi estää muiden kasvien tuottaman etyleenien vaikutuksen ja tuoksujen tarttumisen. Pakkaus estää myös hävikkiä ja pitää tuotteet pidempään syömäkelpoisena. 

Pohjoisen valoisat yöt mahdollistavat pitkän sesongin

Suomessa Bimi®-parsakaalia saadaan aina juhannuksesta syyskuun loppuun. Kasvi pärjää hyvin niukemmassakin maaperässä. Kotimaan kasvuolosuhteet antavat Bimi®-parsakaalille ylimääräisen ripauksen mainiota makua.

Sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen

Bimi®-parsakaali on todella monipuolinen kaveri keittiössä. Sitä voi rouskuttaa sellaisenaan, mutta Bimi®-parsakaali kestää mainiosti myös kypsentämistä. Perinteisestä parsakaalista poiketen sen rakenne ei muutu mössömäiseksi. Muista lukea sarjan ensimmäinen artikkeli, jossa tutustuttiin Bimi®-parsakaalin käyttötapoihin.

Bimi®-parsakaalikääröt – ihana alkuruoka rapujuhliin

10 kpl

150 g Bimi®-parsakaali

suolaa

500 g voitaikinalevyjä

2 dl Västerbottensost -juustoa raastettuna

1 muna voiteluun

(mustia) seesaminsiemeniä

sormisuolaa

 

Ryöppää Bimi®-parsakaaleja minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä nopeasti jäävedessä tai juoksevan kylmän veden alla siivilässä.

Ota voitaikinalevyt hyvissä ajoin sulamaan. Kauli levyjä hieman suuremmiksi ja leikkaa ne pituussuunnassa kahdeksi kolmioksi. Asettele kolmio eteesi ja asettele leveään päähän juustoraastetta sekä yksi Bimi®-parsakaali. Kääri rullalle ja asettele käärö leivinpaperin päälle uunipellille. Tee samalla tavalla kaikki kääröt.

Voitele Bimi®-parsakaalikääröt munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä sekä sormisuolaa. Paista kääröjä 225 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes kauniin värisiä ja kypsiä. Tarjoile hieman jäähtyneinä.